Rovio Pet Foodsin kissanruoat kauppoihin

0
Rovio Pet Foodsin tehdasrakennus valmistui viime vuonna ja sen kapasiteetti mahdollistaa 15 miljoonan kilon vuosituotannon. Nyt tehdas aloittaa osakeannin, toimitusjohtaja Tero Rovio kertoo. LL Arkisto

Loimaalaisen Rovio Pet Foodsin Werraton-tuoteperhe laajenee myös kissan kuivaruoaksi. Yrityksen tuotantotilat valmistuivat Loimaalle Ysitien varteen viime kesänä ja vuoden lopulla markkinoille tuli sen valmistamat koiranruoat.

Yhdeksi yrityksen tuotteiden pääraaka-aineeksi valittiin tuore, kokonainen kananmuna, jota Rovio Pet Foods kertoo käyttävänsä tuotteissaan enemmän kuin mikään muu valmistaja maailmassa. Nyt myös kissa saa kananmunaa ja kanaa sisältävän kuivaruokanappulan kuppiinsa. Ruokaa on myynnissä jo esimerkiksi Prismassa ja Hankkijan myymälöissä.

Tuore kananmuna on yrityksen tuotteiden yksi pääraaka-aine ja yksi tärkeimmistä proteiinin lähteistä.
– Kananmunassa on erityisen laadukas aminohappokoostumus. Proteiinit muodostuvat aminohapoista, eli oikeastaan eläinten proteiinintarve on eri aminohappojen tarvetta. Toinen kananmunan erinomaisista ominaisuuksista on sen rasvan määrä ja erinomainen rasvahappokoostumus, tuotekehityspäällikkö ja eläinravitsemuksen asiantuntija Susanna Särkijärvi Rovio Pet Foodsilta kertoo.
– Halusimme tarjota lemmikeille täysin kotimaista, herkullista ja laadukasta ruokaa, jonka raaka-aineiden alkuperä on tunnettu. Raaka-aineet tulevat lähiympäristöstä, iso osa 15 kilometrin säteellä tehtaasta. Tuotekehitys, valmistus ja pakkaaminen tapahtuvat samassa tehtaassa, lähellä kuluttajia.
– Werraton-tuotesarjassa yhdistyvät eläinlajien tarpeita parhaiten vastaavat raaka-aineet, kotimaisuus ja ekologisuus – kaikki meille tärkeitä arvoja, sanoo Rovio Pet Foodsin toimitusjohtaja ja yrityksen perustaja Tero Rovio.

Hän on tyytyväinen, että uudessa tehtaassa voidaan jatkojalostaa suomalaisen maatalouden raaka-aineita.

– Loimaalaisena maanviljelijänä ja kananmunantuottajana minulla on ympärilläni kaikki tarvittavat resurssit: raaka-aineet ja nyt myös uuden tehtaan myötä tuotekehitys, valmistus ja pakkaaminen.
– Kuten kissanomistajat tietävät, kissat osaavat olla usein hyvinkin vaativia ruokansa suhteen, kertoo tuotekehityspäällikkö Susanna Särkijärvi.

Yritys kertoo testanneensa kehitysvaiheessa tuotteita laajasti

Ennen lopullisen tuotteen lanseerausta yritys kertoo testanneensa tuotteita laajasti ja kuivaruoan maistuvuus sai yrityksen mukaan erityistä kiitosta testiryhmäläisiltä.
– Testivastausten mukaan joka toinen suomalainen kissa valitsi meidän kotimaisen kissan kuivaruoan aiemmin syömänsä ruoan tilalle.

Kissanruoan tuotekehityksessä käytettiin hyväksi ravitsemusasiantuntijoiden ammattitaitoa ja uusimpia tutkimuksia kissojen ruokinnasta.
– Kasvava trendi koirien ruokinnassa on jo pitkään ollut viljattomuus ja nyt viljatonta ruokaa halutaan myös kissojen kuppiin. Viljaton ruoka sopii useimmille herkimmillekin lemmikeille.

Ruoka on myös luontaisesti gluteeniton, eikä sisällä väri- tai säilöntäaineita.

Rovio Pet Foodsin kissanruoassa on yrityksen mukaan huomioitu nykykissan tarpeet: suurin osa kissoista on steriloituja ja ne viettävät niin sanottuja kissanpäiviä.

Leppoisa elämäntyyli kuitenkin altistaa ylipainolle.

– Kissanruokamme suuri proteiinimäärä suhteessa energiapitoisuuteen helpottaa painonhallinnassa ja lisää kissan kylläisyyden tunnetta.

Kuivaruoka on kananmakuinen, ja se sisältää kanan ja tuoreen kananmunan lisäksi muun muassa kananmaksaa.

– Virtsateiden tueksi Werraton Viljaton kissanruoka sisältää myös marjajauhetta, joka on puolukkaa.