Työllisyys parani koko seutukunnassa

0

LOIMAAN SEUTU Työttömien työnhakijoiden määrä laski huhtikuussa Loimaan seutukunnassa. Seutukunnan työttömyysaste oli kuun lopussa 8,6 prosenttia, mikä oli muuhun maahan verrattuna vähän.

Seutukunnan keskuksessa Loimaalla työttömien osuus oli hivenen korkeampi kuin naapurikunnissa. Loimaan työttömyysprosentiksi mitattiin huhtikuun lopussa 9,4 ja Oripään 6,0.

Maalis-huhtikuussa 27 loimaalaista työtöntä poistui työ- ja elinkeinotoimiston listoilta. Vuoden takaiseen verrattuna työttömien määrä laski 294:llä eli 32 prosentilla.

Työttömiä työnhakijoita oli Loimaalla kaikkiaan 633, joista lomautettuja 77 ja pitkäaikaistyöttömiä 210.

Oripäässä vastaavat luvut olivat 35 työtöntä, viisi lomautettua ja 11 pitkäaikaistyötöntä.

Varsinais-Suomen työttömyysaste oli huhtikuun lopussa 11,1 prosenttia eli 5,2 prosenttiyksikköä vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimiston mukaan lähes kaikissa kunnissa nuorten työttömien määrä oli pienempi kuin vuotta aiemmin. Näin myös Loimaalla, jossa nuoria alle 25-vuotiaita oli työttömänä 74.

Oripäässä lähes kaikki alle 25-vuotiaat työnhakijat ovat löytäneet töitä. Työttömien määrä on niin pieni, ettei lukua ilmoiteta työllisyyskatsauksessa.

Ypäjällä työttömyysaste oli Hämeen työ- ja elinkeinotoimiston mukaan 9,0 prosenttia. Humppilan työttömyysaste oli hieman korkeampi, 11,1.

Työvoiman kysyntä on Varsinais-Suomen te-toimiston mukaan ollut poikkeuksellisen vilkasta koko alkuvuoden. Lähes kaikilla aloilla osaajia haetaan enemmän kuin viime vuosina.

Eniten paikkoja on ollut auki rakennus- ja sote-aloilla. Myös teollisuudessa on ollut enemmän paikkoja auki kuin vuosi sitten.

Loimaalla avoimia työpaikkoja oli kuun lopussa 157 ja Oripäässä kahdeksan.

Varsinais-Suomessa oli huhtikuun lopussa 25 340 työtöntä työnhakijaa. Työttömien määrä väheni 950:llä maaliskuusta ja vuoden takaiseen verrattuna 12 000 henkilöllä.

Eniten laskua tapahtui lomautettujen määrässä, sillä 11 100 lomautettua palasi töihin.

Työttömien ja lomautettujen määrä kääntyy yleensä toukokuussa kasvuun. Varsinais-Suomen te-toimistosta arvellaan, että näin käy tänäkin vuonna.