Yksi uusi koronatartunta Loimaalla

0

LOIMAA, ORIPÄÄ Loimaalla todettiin yksi uusi koronatartunta torstaina.
Tartunta on peräisin toisella paikkakunnalla sijaitsevalta työpaikalta. Tartunta aiheutti altistumisia, joista yksi koskee loimaalaista henkilöä.
Perjantaiaamusta Loimaalla oli karanteenissa yhteensä seitsemän ja eristyksessä kolme henkilöä. Oripäässä ei ollut yhtään henkilöä karanteenissa eikä eristyksessä.
Loimaan kaupungin terveydenhuollon tilastojen mukaan koko pandemian aikana Loimaalla on todettu 136 ja Oripäässä 35 koronatartuntaa.

Tänä lauantaina loimaalaisten ja oripääläisten koronarokotus järjestetään Hirvihovissa. Rokotusvuorossa on ensisijaisesti yli 65-vuotiaita ja riskiryhmäläisiä, mutta mukana on myös pikkuisen 55–64-vuotiaiden ikäryhmään lukeutuvia perusterveitä.
Ensi viikolla ensi kertaan rokotettavien määrä vähenee, sillä ensi viikon mittaan kaupungin terveydenhuolto alkaa jälleen antaa myös tehoste- eli kakkosannoksia.
Ensimmäisellä annoksella rokotettavia rokotetaan ensi viikolla lauantaina ja paikkana on tuolloin pääterveysasema. Näillä näkymin ensi lauantaina kaupungin terveydenhuollolla on käytössä ainoastaan nelisenkymmentä annosta ensimmäiseen kertaan rokotettavia varten.