Ypäjälle pitkä pätkä sileää pintaa

0
Seututie 213 mutkittelee Ypäjältä Loimaan kautta Säkylään. Kanta-Hämeen puoleinen osuus tiestä saa kesän lopulla uuden pinnan.

YPÄJÄ Maantie tai seututie 213:n Kanta-Hämeen puoleinen osuus päällystetään kesän lopulla. Sileää syntyy 10,1 kilometriä valtatie 10:ltä Loimaan suuntaan Varsinais-Suomen rajalle saakka.

– Maantie 213 on tosiaan tämän vuoden päällystysohjelmassa. Kyseessä on perinteinen päällystyskohde, jossa uusi pinta tehdään vanhan päälle. Aluksi tasataan mahdollisia epätasaisuuksia, mutta rakenteen parantamista ei tehdä, Kaakkois-Suomen Ely-keskuksen projektipäällikkö Niklas Nevalainen kertoo.

TÄMÄNHETKISEN tiedon mukaan maantie 213:n päällystäminen on isomman urakkaryppään viimeinen kohde. Työt ajoittuvat todennäköisesti syyskuun alkuun. Urakkasopimuksen mukaan päällysteen tulee olla kunnossa 24. syyskuuta. Alustavien kaavailujen perusteella kohde valmistuisi kuitenkin jo syyskuun puolivälissä.

– Näin alkukaudesta laaditut aikataulut saattavat toki elää kesän mittaan melkoisesti, projektipäällikkö muistuttaa.

YLI KYMMENEN kilometrin pituinen asfaltointiurakka, joka toteutetaan päivätyönä, haittaa tietenkin jonkin verran normaalia liikennettä.

– Kohdetta koskevat infotaulut pystytetään ennen töiden aloitusta. Liikennejärjestelyt hoidetaan liikennevaloilla, minkä lisäksi liikenteenohjaajat ohjaavat tien käyttäjät työmaan ohi, Niklas Nevalainen sanoo.

Kohteen urakoitsijana toimii Asfalttikallio Oy.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here