Ypäjälle pitkä pätkä sileää pintaa

0
Seututie 213 mutkittelee Ypäjältä Loimaan kautta Säkylään. Kanta-Hämeen puoleinen osuus tiestä saa kesän lopulla uuden pinnan.

YPÄJÄ Maantie tai seututie 213:n Kanta-Hämeen puoleinen osuus päällystetään kesän lopulla. Sileää syntyy 10,1 kilometriä valtatie 10:ltä Loimaan suuntaan Varsinais-Suomen rajalle saakka.

– Maantie 213 on tosiaan tämän vuoden päällystysohjelmassa. Kyseessä on perinteinen päällystyskohde, jossa uusi pinta tehdään vanhan päälle. Aluksi tasataan mahdollisia epätasaisuuksia, mutta rakenteen parantamista ei tehdä, Kaakkois-Suomen Ely-keskuksen projektipäällikkö Niklas Nevalainen kertoo.

TÄMÄNHETKISEN tiedon mukaan maantie 213:n päällystäminen on isomman urakkaryppään viimeinen kohde. Työt ajoittuvat todennäköisesti syyskuun alkuun. Urakkasopimuksen mukaan päällysteen tulee olla kunnossa 24. syyskuuta. Alustavien kaavailujen perusteella kohde valmistuisi kuitenkin jo syyskuun puolivälissä.

– Näin alkukaudesta laaditut aikataulut saattavat toki elää kesän mittaan melkoisesti, projektipäällikkö muistuttaa.

YLI KYMMENEN kilometrin pituinen asfaltointiurakka, joka toteutetaan päivätyönä, haittaa tietenkin jonkin verran normaalia liikennettä.

– Kohdetta koskevat infotaulut pystytetään ennen töiden aloitusta. Liikennejärjestelyt hoidetaan liikennevaloilla, minkä lisäksi liikenteenohjaajat ohjaavat tien käyttäjät työmaan ohi, Niklas Nevalainen sanoo.

Kohteen urakoitsijana toimii Asfalttikallio Oy.