Hennijoen sillan puukansi uusitaan – liikenne ohjataan kiertotielle

0
Hennijoen sillan puukannen uusimistöiden ajaksi kiertotie on viitoitettu Koskenkyläntien ja Kojonperäntien kautta Kakkostielle. Kuva: Varsinais-Suomen Ely-keskus, Google Maps.

LOIMAA Varsinais-Suomen Ely-keskus uusii Hennijoen sillan puukannen Alastarolla Kanteenmaantiellä. Työt alkavat tulevana maanantaina, ja liikenne siltapaikalla katkaistaan klo 9.
Työn ajaksi liikenne katkaistaan siltapaikalla ja ohjataan kiertotielle. Työt on ajoitettu koulujen kesäloma-aikaan, jotta koulukuljetuksia ei jouduttu siirtämään kiertoreitille.
Ely-keskuksen mukaan siltatyöt valmistuvat ja silta avataan jälleen liikenteelle viimeistään 16. kesäkuuta klo 22. Kevyelle liikenteelle ei pystytä järjestämään kulkuyhteyttä siltapaikan yli.

Sillan puukansi uusitaan, koske vanha kansi on lahovaurioitunut. Hennijoen silta on yksi Väyläviraston viime vuonna tarkastamista puusilloista, joissa tutkittiin puusilloissa esiintyvää lahottajasientä.
Sillalta löydettiin tarkastuksessa lahottajasientä, mutta sillan kunto ei ollut huono vielä viime vuonna. Talven aikana vaurio eteni kuitenkin niin paljon, että sillan kansi joudutaan uusimaan jo tänä vuonna.
Sillalle rakennetaan töiden aikana uusi puukansi. Elyn mukaan puukannen uusiminen on nopea ja edullinen toimenpide huolimatta siihen liittyvistä kestävyysongelmista.

Liikenne joudutaan katkaisemaan siltapaikalla töiden ajaksi, koska sillan kannelle ei jää tilaa järjestää turvallista kulkua. Tästä syystä kevyelle liikenteellekään ei voida sallia kulkua siltapaikan yli töiden aikana.
Liikennemäärä Hennijoen sillalla on noin 500 ajoneuvoa vuorokaudessa.
Urakoitsijana toimii TYL Silko.