Koronarokotukset laajenevat yli 16-vuotiaisiin Loimaalla ja Oripäässä

0

LOIMAA, ORIPÄÄ Loimaan kaupungin julkinen terveydenhuolto laajentaa ensi viikon perjantain koronarokotuksia koskemaan kaikkia 16 vuotta täyttäneitä ja sitä vanhempia loimaalaisia ja oripääläisiä. Yli 16-vuotiaille rokotusajat tulivat varattaviksi keskiviikkoaamusta.
Kaupungin tartuntatautivastuuhoitaja Mari-Kaisa Heikkinen perustelee rokotusten laajentamista sillä, etteivät ensi viikon perjantain rokotusajat ole täyttyneet riittävästi yli 30-vuotiaista ja riskiryhmäläisistä.
Alkuviikosta parin päivän aikana yli 30-vuotiaiden ikäryhmästä aikoja varattiin noin 200 ensi viikon perjantaille, mutta keskiviikkoaamusta aikoja oli edelleen vapaana yli 400.
– Haluamme saada ensikertalaisia rokotettua mahdollisimman pitkälle, Heikkinen sanoo.

Loimaan ja Oripään koronatilanne jatkuu rauhallisena. Kummassakaan kunnassa ei ole todettu uusia koronatartuntoja alkuviikon aikana.
Keskiviikkoaamusta kummassakaan kunnassa ei ollut yhtään henkilöä karanteenissa eikä eristyksessä.
Kaupungin terveydenhuollon tilastojen perusteella Loimaalla on todettu 140 ja Oripäässä 36 koronatartuntaa koko pandemian aikana.

 

Rokotuskattavuus seudun kunnissa

Loimaa 50,1 %.
Oripää 45,6 %.
Ypäjä 47,5 %.
Punkalaidun 54,0 %.
Humppila 46,6 %.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Rokotuskattavuus perustuu tiistaipäivän tietoihin ja kertoo kattavuuden ensimmäisen annoksen osalta.