Koronatilanne jatkuu rauhallisena Loimaalla ja Oripäässä

0

LOIMAA, ORIPÄÄ Loimaalla ja Oripäässä ei ole todettu uusia koronatartuntoja loppuviikon aikana.
Maanantaiaamusta kummassakaan kunnassa ei ollut yhtään henkilöä karanteenissa eikä eristyksessä.
Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tiedotteessa vedottiin viime viikolla Venäjältä maahan palaavia varsinaissuomalaisia hakeutumaan koronavirustesteihin erittäin herkästi, myös oireettomina.
Loimaan kaupungin julkisessa terveydenhuollossa ei ole tietoa, onko loimaalaisia jalkapallon EM-kisaturisteja hakeutunut koronavirustesteihin loppuviikon aikana.
Loimaalla ei järjestetty koronavirustestausta perjantain ja sunnuntain välisenä aikana, mutta mahdollista on, että loimaalaisia on voinut hakeutua testaukseen esimerkiksi Turkuun viikonlopun aikana. Maanantaiaamuun mennessä Loimaalta ei ollut kuitenkaan todettu uusia koronavirustartuntoja.
Koronavirustestaus jatkuu Loimaalla jälleen maanantaina.
Kaupungin terveydenhuollon tilastojen mukaan Loimaalla on todettu 141 ja Oripäässä 36 koronatartuntaa koko pandemian aikana.

Loimaalaisten ja oripääläisten koronarokotukset jatkuvat julkisessa terveydenhuollossa tämän viikon lauantaina, jolloin rokotetaan lähinnä toisen annoksen saavia.
Ensikertalaisten rokotusaikoja ei ole toistaiseksi varattavissa julkisen terveydenhuollon rokotuksiin Loimaalla. Ensikertalaisten rokotusaikoja on mahdollisesti varattavissa jälleen ensi viikolla.