PÄÄKIRJOITUS: Legenda on poissa

0
Jukka Vehviläinen 1981-2021

Suru-uutinen kertoi sunnuntaina, että Jukka Vehviläinen (1981–2021) on menehtynyt liikenneonnettomuudessa Salossa.

Hän oli koko Suomen urheiluväelle, lentopalloyhteisölle ja ennen kaikkea Loimaan seudulle ja sen lentopalloväelle tuttu Loimaan Jankon ja Hurrikaani-Loimaan edustusjoukkueiden pitkäaikaisena kapteenina.

Kapteenina, jonka johdolla Hurrikaani kipusi Mestaruusliigaan, vakiinnutti paikkansa liigan kärjessä ja voitti myös ensimmäiset mitalinsa. Häntä voidaan hyvällä syyllä kutsua seuralegendaksi ja hänen pelipaitansa nostettiinkin Loimaan liikuntahallin kattoon juhlallisin menoin 2016. Jukka Vehviläinen palveli seuraa myös monessa muussa roolissa niin kentällä kuin taustallakin, muun muassa pelaajakoordinaattorina.

Loimaan Lehden juttuarkistosta löytyy vuosien varrelta tusinoittain juttuja, joissa Jukka Vehviläinen kommentoi omaansa ja joukkueen peliä. Usein hyvinkin kaunistelematta, jos aihetta oli, mutta aina hän muisti kehua loimaalaisyleisöä, jollaista ei kuulemma ole missään muualla, edes ulkomailla.

Hirvikosken yhtenäiskoulun luokanopettajana Jukka Vehviläinen ehti vaikuttaa isoon joukkoon oppilaita pelikentiltä tutulla tyylillään ja monelle seudun ihmiselle hän tuli tutuksi myös musiikkiharrastuksensa kautta, kun hän esiintyi erilaisissa kokoonpanoissa monissa tapahtumissa.

Jukka Vehviläisen tapa olla yhteisömme jäsen on hyvä muistutus meille kaikille siitä, mitä voimme yhteisöllemme antaa – mitä voimme tehdä ja millaisia voimme olla vapaa-ajan- ja työyhteisöjemme jäseninä.

Hän oli tärkeä niin joukkueilleen, seuralleen, koululle ja oppilailleen sekä esimerkiksi bändeilleen, mutta niin kuin jokainen meistä, sittenkin vielä niin paljon, niin kovin paljon tärkeämpi omille läheisilleen. KU