Osallistuvan budjetoinnin tulos: frisbeegolfrata Juvalle

0

LOIMAA Ehdotus Juvan alueelle rakennettavasta frisbeegolfradasta on voittanut Loimaan kaupungin järjestämän osallistuvan budjetoinnin äänestyksen.
Äänestyksen pohjalta maanantaina kokoontunut kaupunginhallitus päätti, että kaupunki käyttää osallistuvaan budjetointiin varatun 10 000 euron määrärahan frisbeegolfradan rakentamiseen Juvalle.
Osallistuvaan budjetointiin varattu summa riittää muutaman heittopaikan rakentamiseen Juvan alueelle.
Osallistuvassa budjetoinnissa annettiin ehdotuksia yhteensä 95, joista 52 ehdotusta eteni äänestysvaiheeseen. Ehdotuksia sai esittää kuka tahansa loimaalainen henkilö tai yhteisö. Ehdotuksia sai äänestää niin otakantaa -verkkopalvelussa kuin paperilipukkeilla kaupungin kirjastoissa.
Ideoille annettiin ääniä kaiken kaikkiaan noin 370, ja Juvan alueen frisbeegolfrata keräsi hyväksyttyjä ääniä yhteensä 70. Seuraavaksi eniten ääniä sai skeittipuiston rakentaminen Alastarolle, 59 ääntä, ja Maisaarensuon pitkospuiden kunnostus, 55 ääntä.
Äänestysprosentti oli Loimaalla 2,3. Suomessa osallistuvan budjetoinnin äänestysvilkkaus on vaihdellut 2–10 prosentissa.

Osallistuva budjetointi tarkoittaa talouden ja demokratian yhdistämistä siten, että asukkaat otetaan mukaan päättämään, mihin taloudellisia resursseja käytetään. Summaa ei jaeta avustusten tapaan, vaan kuntalaiset ja kunnan yhteisöt saavat päättää, mihin raha käytetään.
Frisbeegolfrata toteutetaan kuluvan vuoden budjettiin varatuista määrärahoista.
Osallistuva budjetointi toteutettiin Loimaalla ensimmäisen kerran tänä vuonna. Kaupungin talousjohtaja Sari Laine kertoo, että ensi vuodellekin varataan rahaa osallistuvaan budjetointiin, jos rahaa löytyy talousarviota laadittaessa.
– Ja mahdollisesti se voisi olla enemmän kuin 10 000 euroa.