Betonijätteen vastaanotto loppui lupaongelmaan

0
Betonijätteen vastaanottopaikka on sijainnut Loimaan jäteasemalla Kirveskallion laella.

LOIMAA/KIRVESKALLIO Loimaan jäteasema on lopettanut betonijätteen vastaanottamisen. Loimaan johtavan rakennustarkastajan Harri Salmisen mukaan palvelu on lopetettu, koska kaupungilla ei ole kyseiseen toimintaan vaadittavaa ympäristölupaa.

– Asia tuli ilmi erään valvontakäynnin yhteydessä. Kaupungin ympäristölupa mahdollistaa vain puhtaiden maa- ja kiviainesten vastaanottamisen. Betoni ei sisälly lupaan, koska siinä on sementtiä joukossa, Salminen sanoo.

Hänen mukaansa luvan hakeminen saattaa tulla käsittelyyn aikaisintaan kesälomakauden mentyä.

– Sitäkin voidaan miettiä, että tarvitseeko betonijätteen vastaanottamisen ylipäänsä kuulua kaupungin palveluvalikoimaan.

BETONIJÄTTEEN vastaanottamisen lopettaminen on aiheuttanut tunnekuohuntaa ja ärräpäisiä kommentteja, kun kuormien tuojia on käännytetty takaisin jäteaseman portilla.

Yksi asiaa kritisoivista on loimaalainen rakennusalan yrittäjä Kalle Lehtinen , jota kismittää erityisesti huono tiedotus.

– Tieto betonin vastaanottamisen loppumisesta tuli ihan puskista jäteasemakäynnillä. Ehkä tässäkin on taas ajateltu, että asia hoituu, kun ollaan ihan hissuksiin vaan. Parempi tapa hoitaa tämä olisi kuitenkin ollut tiedottaa asiasta avoimesti ja hyvissä ajoin ainakin palvelua käyttäville, Lehtinen toteaa.

Hän kertoo yrityksensä vieneen betonijätettä Loimaan jäteasemalle keskimäärin muutaman kerran kuukaudessa.

– Nyt se pitää ajaa Forssaan Kiimassuolle, mikä vie aikaa ja synnyttää tietysti lisäkustannuksia.