Bingo palaa Metsämaalle

1
Metsämaalla bingoa jo odotellaan. Sune Orell, Eila Rautanen ja Antti Passila kokoontuivat bingopöydän ääreen valmistelemaan torstain pelejä.

LOIMAA/METSÄMAA Metsämaan bingo palaa Kalliohoviin puolentoista vuoden tauon jälkeen. Onnenpelin perään on kyselty, ja vihdoin toimintaa voidaan jatkaa.

– Olimme ajatelleet taukoa muutenkin, mutta emme arvanneet, että se venyisi näin pitkäksi, Eila Rautanen sanoo viitaten koronan tuomiin muutoksiin.

Pidemmän linjan bingon pelaajat saattavat muistaa, kuinka pelit käynnistyivät Metsämaalla jo 70-luvulla. Nykyisellään ne ovat jatkuneet lähes tauotta vuodesta 1991, ensin seuraintalolla ja liikuntasalin valmistuttua Kalliohovissa.

Lukuja ei ole aikoihin luettu konkreettisten bingopallojen kyljestä, vaan nykyään tietokone hoitaa arvonnan.

– Koneessa voimme säätää nopeutta, jolla se numeroita arpoo. Se helpottaa monen peliä, jos täytettäviä pelikortteja on edessä useampi, Sune Orell kuvaa.

– Onpa joku joskus epäillyt nykylaitteiden luotettavuuttakin, mutta siinä ei ole perää. Laitteet ovat valmistettu niin, että vilppi on mahdotonta.

Digiloikasta huolimatta bingoemäntiä ja -isäntiä silti vielä tarvitaan; vetäjät toistavat arvotut numerot ja valvovat pelin kulkua.

Metsämaan bingon parissa toimii 35 vapaaehtoista, joista seitsemän talkoilee vuorollaan peli-iltana. Pelien tuotot menevät Metsämaan Urheilijoiden hyväksi.

 

PERINTEISENÄ päivänä bingossa käy noin 120 pelaajaa. Jahti-peleissä, joissa pelaajat tavoittelevat jopa 3 000 euron voittoa, bingoajia voi olla enemmänkin.

Eila Rautanen uskoo, että usealle bingoon kannustaa toive voitosta. Se ei kuitenkaan ole kaikki kaikessa, vaan bingo on myös sosiaalinen tapahtuma, johon on mukava tulla tutulla porukalla.

Järjestäjät jäävät odottamaan, osallistuuko väki entiseen malliin.

– Olemme monin tavoin hieman kysymysmerkkeinä pitkän tauon jälkeen. Lähtevätkö pelaajat mukaan heti vai hitaasti? Antti Passila pohtii.

Pelit jatkuvat toistaiseksi tuttuun tapaan torstai-iltapäivisin. Järjestäjät seuraavat rajoituksia. Ja käsidesipistehän löytyy heti ulko-oven vierestä, he muistuttavat.

– Kahden metrin turvaväleillä bingoa ei voi järjestää, mutta kasvomaskeja suosittelemme.

Metsämaan bingo on seudun ensimmäisiä bingoja, jotka avautuvat koronarajoitusten jälkeen pelaajille. Metsämaan Urheilijat tarjoaa ensimmäisen kerran kunniaksi osallistujille ilmaiset pullakahvit.

 

Metsämaan bingo jatkuu to 8.7. klo 17 alkaen. Pelit alkavat klo 18.15.

1 KOMMENTTI

Kommenttien lisääminen on estetty.