Loimaa kerää kehut pesiskansalta

0
Minja Tukiainen, Iida Suihko ja Alma Loponen nauttivat Tenavaleiristä, eikä kotiin tullut ikävä. Leirikin järjestettiin vapaaehtoisvoimin, joiden jaksamista pohditaan pääkirjoituksessa. KUVA LL Arkisto

LOIMAA Tenavaleirin reilut 1500 osallistujaa ovat tämän viikon ajan näkyneet Loimaan katukuvassa. Leiri ei rajoitu ainoastaan pelikentille, vaan leiriläisiä on liikkunut Loimaan ja lähialueiden keskuksissa runsain määrin.

Pesisvieraiden kommentit Loimaasta ovat olleet positiivisia, jopa yllättyneitä. Kiitosta tuli myös Viinijärven Urheilijoiden tyttöjoukkueelta, joka on muutamana iltana ehtinyt käymään kaupungillakin.

– Vaikka meillä on ollut leirillä aika kiire, olemme ehtineet käväistä aika monessa kaupassa, toteaa Minja Tukiainen, 11.

Tukiaisen mielestä Loimaan keskusta on valtavasti isompi kuin Viinijärven vastaava. Mutta naapuripitäjä Joensuu on toki isompi.

– Itse tykkään käydä Prismassa, koska sieltä saa hyvää kahvia, Iida Suihko, 12, tietää.

– Koitettiin käydä ostamassa niitä donitsejakin, mitä on mainostettu. Mutta jono oli niin pitkä, ettei me jaksettu jonottaa, Alma Loponen, 11, myöntää.

ENITEN KEHUJA tyttökolmikolta saa Melliläjärvi. Sen positiivisia puolia ovat olleet lämmin ja kirkas vesi sekä hyppytorni.

– Oli sika hienoa sukeltaa, kun näki niin pitkälle pohjaan saakka, Suihko hehkuttaa.

Kaupungin lisäksi kiitosta saa itse leiri.

– Täällä on paljon parempaa ruokaa kuin meillä koulussa, tytöt myöntävät yhteen ääneen.

Tyttöjen valmentaja Janne Puhakka ja joukkueenjohtaja Heli Vatanen kehuvat sitä, miten hyvin ruokailu on sujunut.

– Yleensä leireillä ruokailuun on joutunut jonottamaan kauan. Nyt se sujuu hyvin, vaikka koronan takia on jouduttu tekemäänkin erityisjärjestelyjä, Vatanen kiittelevät.

Puhakka on samoilla linjoilla. Hänen mukaansa myös lisääntyneen hygienian tarve on otettu hienosti huomioon.

– Käsidesiä ja maskeja on ollut tarjolla hyvin. Kentät ovat olleet kohtuullisessa kunnossa, vaikka keskiviikkoinen sade teki kiusaa kentän pinnalle, Puhakka lisää.

Leiriläiset nostavat leirin valtiksi myös sen, että kentille siirtyminen ei vie liikaa aikaa. Vaikka siirtymät kentille ovat paikoitellen muutamien kymmenien kilometrien pituisia, itse liikkumiseen kenttien välillä ei kulu paljon aikaa.