Nuori ypäjäläistaiteilija pitää ensinäyttelyn

0

YPÄJÄLÄINEN nuori kuvataiteilija Nessa Kuivamäki pitää ensinäyttelynsä Ypäjällä tulevana lauantaina. Samalla hän kahvittaa synttärivieraansa täytettyään kahdeksan vuotta juuri viime viikolla.

Kutsu on avoin kaikille, jotka haluavat poiketa tervehtimään Nessaa ja tutustumaan kuvataiteen kasvavaan polveen Ypäjän veteraanituvalle.

NÄYTTELYN toteutuminen on monenlaisten onnellisten sattumien summa. Ypäjän nuoriso-ohjaajalla Piia Nikkilällä on sormensa pelissä. Hän tarjosi näyttelytila Tähkän käyttöön nähtyään Nessan töitä ja antoi myös ripustusapua.

Samoin on järjestelyissä osallisuutensa Nessan äidillä Niina Kuivamäellä, joka on luvannut kahvittaa Nessan näyttelyyn poikkeavat vieraat.

Keskushenkilö on silti ilman muuta Nessa itse. Hän aloitti kuvataiteilun jo hyvin varhain. Välineitä pitää olla saatavilla aina ja kaikkialla kun inspiraatio iskee, ja silloin saattavat saada väriä pintaansa niin kengät, piirustuspaperi kuin jakkarakin.

– Nessan viivan ja värin käyttö ja hänen piirtämistyylinsä ovat aivan poikkeuksellisia. Hän on myös saanut hyvin vapaasti toteuttaa itseään. Osa selitystä ovat varmaan myös suvussa olevat kuvataiteelliset geenit, Piia Nikkilä tietää ja luonnehtii Nessan tyyliä voimakkaaksi, naivistiseksi ja kubistiseksi.

– Ikäisekseen tekijäksi häntä ei arvaisi, jälki on niin erilaista, Nikkilä pohtii.

NESSA KUIVAMÄEN debyyttinäyttely pidetään lauantaina 31. heinäkuuta Ypäjän veteraanituvan yläkerran näyttelytilassa Tähkässä, joka on Ypäjällä palautettu jälleen alkuperäiseen käyttötarkoitukseensa. Se on siis alun perinkin suunniteltu näyttelytilaksi.

Nuoriso-ohjaaja toivoo, että Tähkään saataisiin jatkossa vaihtuvia näyttelyitä enemmänkin. Kuvataidetta, tekstiilejä, mitä vain luovuuden iloa ja ilmentymää, jotka haluaa jakaa muillekin. Ilman, että pitää mitenkään pohtia, kuinka ’’taiteilija’’ oikein on.

– Tila on näytteilleasettajille ilmainen, ainoastaan näyttelyn valvonta pitää järjestää itse, Nikkilä sanoo ja lupaa, että häneen saa ottaa asiassa yhteyttä.

Nessa Kuivamäen näyttely ja synttärikahvit Ypäjän veteraanituvalla (Perttulantie 7) la 31.7. klo 12–18. Kutsu on avoin kaikille.