Kun on kiitoksen paikka, se pitää antaa. Koronarokotusjärjestelyt Hirvihovissa ovat malliesimerkki siitä, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Kaikki rokotusreitin käytäntöön viemiseen osallistuneet ovat onnistuneet erinomaisesti.

Kahden otannan perusteella uskaltaa väittää, että paikka on nappivalinta, tila riittävä, hoitajilta saatu ohjaus ja palvelu erinomaista, rokotuspisteitä riittävästi ja kotiin lähtevän saama neuvonta selkeää. Rokotuksen jälkeen on myös tilaa istahtaa turvavälein sijoitetuille tuoleille mahdollisen rokotusreaktion varalta.

Paikka on paljon parempi kuin pääterveysasema. Selkeydessään aidantein ohjattu reitti ja Hirvihoviin varta vasten rakennetut rokotuskopit odotustuoleineen viestivät, että asioita on ehditty miettiä. Moni piikin hakija kumminkin stressaa, osaako toimia oikein. Hirvihovissa tämä huoli hälvenee heti. Osaamista sujuvista rokotuksista on saatu vastaisen varalle puolin ja toisin.

Samalla rokotuskattavuus etenee kaiken aikaa. Loimaan seudulla laahataan valtakunnan lukuja hiukan jäljessä ja kunnittaisia erojakin on. Yhden annoksen saaneita on Ypäjällä nyt (15.7.) 60, 6 prosenttia, Loimaalla 58,5 ja Oripäässä  53,5. Vastaavasti kahden annoksen saaneita on jo yli neljännes kaikista rokotettavista. Joka piikki kohentaa tautiturvaa ja mielialaa. AS

 

Lue lisää x.x.xxxx lehdestä