Pyramidipiknik kestää kesän

0
Värikästä menoa Metsämaalla. Pyramidipiknikin lava odottelee esiintyjiä kesän loppuun saakka.

Loimaa/Metsämaa
Sampsa Hakala

Poikkitaiteellisuudesta ja maailmoja yhdistävästä kyläyhteisöllisyydestä voimansa jo monena kesänä ammentanutta Pyramidipiknikiä vietetään tänä vuonna monta viikkoa kestävänä ajan ja etäisyyden juhlana. Pyramidipiknikin järjestäjät ovat luoneet Metsämaan kirkon ja koulun läheiselle niitylle tapahtumapaikan, jolla sijaitsevalle lavalle voi kuka tahansa nousta esiintymään.

Tapahtuman kantaviin voimiin kuuluva Heikki Huhtanen toivoo, että mahdollisimman moni osallistuu yhteisöllisen tilataideteoksen eli Peltokivipyramidin rakentamiseen. Kuvio on helppo: mene Metsämaalle ja ota pyramidiin sopiva kivi sekä sen tarina mukaasi. Aseta kivi pyramidiin ja pudota sen tarina paikalla olevaan postilaatikkoon. Kipua lavalle ja esiinny. Laula laulu, soita biisi, lausu runo, eläydy akrobatiaan, pidä puhe. Taiteenlajia ei ole määritelty millään tavalla.

– Tärkeintä on, että esitykset luovat hyvää mieltä. Voit esiintyä vaikka luonnolle, pyramidille tai kavereillesi, Huhtanen sanoo.

Järjestäjät pyytävät taltioimaan esitykset ja lähettämään ne Pyramidipiknikille tai jakamaan niitä somessa. Ohjeet löytyvät tapahtumapaikalta.

Huhtanen itse kasvatti pyramidia tänä vuonna tuomalla siihen kiven sähkötolpan juuresta. Hänen mukaansa kyseinen kivi on peräisin tulevaisuuden menneisyydestä eli nykyhetkestä, jolloin sähkö vielä kulkee ilmojen halki mutta on juuri kaivautumassa maan alle.

Kiviin liittyvät tarinat saavat olla varsin pidäkkeettömiä ja yhdistellä faktaa, fiktiota ja pseudotiedettä. Huhtasen mukaan tarinoita on jo nyt kertynyt paljon ja ne päätyvät jotain kautta julkisuuteen mutta kanavia ja muotoja ei ole vielä päätetty.