Rocketsin maalivahtileiri veti ennätysmäärän junioreita

0
Loimaan Rocketsista Porin Ässien liigajunioreihin siirtynyt Juho Haapala oli kertomassa maalivahtileirillä omia niksejään veskarialuille.

LOIMAA Viidettä kertaa Loimaan jäähallissa järjestetty Rocketsin maalivahtileiri oli saanut 16 innokasta 9–16-vuotiasta junioria liikkeelle. Osallistujia oli tänä vuonna enemmän kuin koskaan, ja joukossa oli niin ensikertalaisia kuin vanhoja konkareitakin.

– Se kertoo, että näitä kannattaa järjestää, seuran maalivahtivalmentaja ja leirin organisoija Atte Vali sanoi tyytyväisenä ja kertoi veskareiden tulevan Loimaalta, Forssasta, Somerolta, Säkylästä ja myös Pirkkalasta.

Kolmipäiväisen leirin aikana jäälle saatiin lasten ja nuorten iloksi vierailevia ammattitason kiekkoilijoita vetämään harjoituksia. Ensimmäisenä päivänä nuoria ohjasi HPK:n liigajoukkueen Daniel Lebedeff, toisena muun muassa Porin Ässissä pelannut Arttu Kulmala sekä Tapparasta ensi kaudeksi Forssan Palloseuraan siirtyvä Eetu Nieminen. Kolmantena päivänä vuorossa oli Porin Ässien liigajoukkueen maalivahtivalmentaja Jaakko Rosendahl sekä viimeiset vuodet ulkomaan sarjoissa pelannut Rasmus Rinne.

– Uudet kasvot tuovat mukavan piristysruiskeen tähän toimintaan, Vali totesikin.

Samaa mieltä oli ensimmäistä kertaa mukana ollut, Rocketsissa pelaava Ilari Kohijoki, 14.

– Leiri on ollut tosi kiva, ja tänne kannatti ehdottomasti tulla. On ollut tosi mukava, kun on ollut eri ihmisiä vetämässä treenejä, hän pohti leirin antia.

Toista kertaa leirille osallistunut, Forssan Palloseurassa ringetteä pelaava Jasmin Laine, 12, oli myös tyytyväinen kokonaisuuteen. Hän kertoi maalivahdin paikan kiinnostaneen häntä heti peliuransa alusta saakka.

– Torjuminen on kaikista kivointa ja tosi mukavaa, hän puntaroi pelipaikan etuja.

VAIKKA jääkiekko onkin joukkuepeliä, maalivahdin paikka on melko yksinäinen ja armoton. Sekä Arttu Kulmala että Eetu Nieminen sanovatkin, että muiden pelaajien virheitä pystyvät toiset pelaajat paikkaamaan, mutta toisin on maalivahdin kanssa.

– Virheet luetaan sitten tulostaululta.

Siksi ei voikaan liikaa korostaa maalivahdin pääkopan kuntoa. Tolppien välissä ei voi jäädä murehtimaan, jos kiekko livahtaa selän taakse.

– Mitä vanhemmaksi pelaaja tulee, sitä tärkeämpää on, mitä korvien välissä tapahtuu, Nieminen painotti.

Pään lisäksi sekä Kulmala että Nieminen sanoivat luistelutekniikan olevan tärkeä, jotta nopeissa tilanteissa ehtii kiekon eteen.

– Laukaus osuu todella harvoin niin, ettei tarvitsisi liikkua, Kulmala tiesi kokemuksesta.

– Tänä päivänä maalivahdit pelaavat nimenomaan pystyssä terien päällä, vaikka lähitilanteissa peli toki painottuu edelleen enemmän jään pintaan, kymmenen vuotta itse tolppien välissä viihtynyt ja 20 vuotta junioreita valmentanut Atte Vali toi vielä esiin.