Valtuuston johtoon kokoomus, hallituksen keulille keskusta

0

LOIMAAN kaupunginvaltuuston ykköspuheenjohtajuus jyvitettiin kokoomukselle ja kaupunginhallituksen ykköspaikka keskustalle, kun kuntavaalien jälkeen käydyt paikkajakoneuvottelut saatiin päätökseen.

Valtuustoon paikkoja saaneiden keskustan, kokoomuksen, perussuomalaisten, vasemmistoliiton, sosiaalidemokraattien sekä Meidän Loimaan kesken neuvoteltu paikkajako keskeisiin luottamuselimiin valmistui neuvotteluja vetäneen Teuvo Suomisen mukaan sunnuntai-iltana.

– Ryhmät kokoontuivat neuvotteluihin kolme kertaa yhdessä, minkä lisäksi yksittäisiä paikkoja soviteltiin neuvottelijan toimesta erikseen, Suominen kertoo.
VALTUUSTON ykköspuheenjohtajuus meni siis kokoomukselle ja hallituksen piikkipaikka keskustalle. Valtuuston 1. varapuheenjohtajan paikka on keskustan. Toinen varapuheenjohtajuus jaetaan perussuomalaisten ja meidänloimaalaisten kesken puoliksi eli kaksi vuotta ja kaksi vuotta. Kolmas varapuheenjohtajuus on sosiaalidemokraattien.

Kaupunginhallituksen koostaminen vaati enemmänkin pilkkomista, jotta 11 paikkaa saatiin jakoon kaikkia tyydyttävällä tavalla. Keskustalla on ykköspuheenjohtajuuden lisäksi hallituksessa kaksi jäsentä koko kauden ja yksi jäsen kahden vuoden ajan eli yhteensä 3,5 paikkaa.

Kokoomuksella on hallituksessa 1. varapuheenjohtajuus ja lisäksi yksi jäsen koko kauden eli kaksi paikkaa, vasemmistoliitolla yksi jäsen koko kauden.
Sdp:llä on hallituksessa yksi jäsen koko kauden. Hän on tuosta ajasta kahden vuoden ajan toinen varapuheenjohtaja, eli puolueella on yksi paikka.

Perussuomalaisilla on hallituksessa kaksi jäsentä koko ajan, ja toinen heistä on kaksi vuotta toinen varapuheenjohtaja, yhteensä siis kaksi paikkaa. Meidän Loimaalla on hallituksessa yksi jäsen koko nelivuotiskauden ja toinen jäsen kaksi vuotta eli 1,5 paikkaa.Keskusta ja Meidän Loimaa jakavat toisin sanoen yhden hallituspaikan puoliksi.

NEUVOTTELUIHIN sisältyi myös muita keskeisiä luottamuselimiä, kuten lautakunnat. Jokainen ryhmä sai jokaiseen lautakuntaan vähintään yhden paikan, enimmillään kaksi.

Taloustyöryhmä: puheenjohtajuus keskustalle, kaikille muille yksi jäsen.
Tarkastuslautakunta: puheenjohtajuus keskustalle, varapuheenjohtajuus vasemmistoliitolle, kokoomukselle kaksi paikkaa, muille yksi.

Hyvinvointilautakunta: puheenjohtajuus ja yksi jäsenpaikka keskustalle, kaksi paikkaa perussuomalaisille ja kokoomukselle, varapuheenjohtajuus eli yksi paikka meidänloimaalaisille sekä yksi paikka vasemmistoliitolle ja sosiaalidemokraateille.

Sivistyslautakunta: puheenjohtajuus ja yksi jäsenpaikka kokoomukselle, varapuheenjohtajuus sekä yksi paikka keskustalle, kaksi paikkaa meidänloimaalaisille ja yksi paikka muille.

Elinympäristölautakunta: puheenjohtajuus sekä yksi jäsenyys keskustalle, varapuheenjohtajuus sekä jäsen perussuomalaisille, kaksi paikkaa kokoomukselle, yksi paikka muille.