Vielä ehtii mukaan Suvipihalle!

0

– Nyt rohkeasti mukaan, Loimaan Seudun Puutarhaseuran Taru Mäkinen ja Tomi Järvinen ja Loimaan Lehden päätoimittaja Kati Uusitalo kehottavat.

Suvipihalla-tapahtumaa järjestävät kertovat, että moni on kertonut kiinnostuksestaan tulla mukaan tapahtumaan, mutta empivät, että kehtaisiko sitä pihansa avata. Tapahtumassa paikalliset pihat ja puutarhat avaavat ovensa yhdeksi kesäpäiväksi 1. elokuuta.

– Emme etsi täydellisiä pihoja, vaan toivomme mukaan erilaisia ja eri-ikäisiä pihoja. Tarkoituksena on tukea paikallista puutarhaharrastusta, mutta myös tutustuttaa seudun ihmisiä toisiinsa ja saada yhä uudet ihmiset innostumaan pihailun ja puutarhailun iloista, Puutarhaseuran Taru Mäkinen ja Tomi Järvinen sanovat.

Suvipihalla! on järjestetty myös 2019 ja 2020, ja siitä on tullut hyvää palautetta.

– Erityisesti on kiitetty sitä, että on saanut nähdä, mitä ihmiset ovat pihoillaan keksineet tehdä ja rakentaa. Ja juteltavaahan aina pihoista ja puutarhoista riittää – niin nurmikosta, terasseista, kasveista kuin vaikka kesäkalusteista ja kukista, Kati Uusitalo toteaa.

– On ollut hieno kuulla, miten ihmiset iloitsevat pihoistaan ja mitä he niistä kertovat.

Koronavuosi on lisännyt kiinnostusta puutarhaharrastusta kohtaan.

– Vuoden 2021 puutarhateemana on Opitaan yhdessä puutarhassa, joten olisi hienoa, jos puutarhan omistajat siirtäisivät osaamistaan pihan vierailijoille ja päinvastoin, Taru Mäkinen Puutarhaseurasta sanoo.

Hän huomauttaa, että puutarhahan ei ole koskaan valmis, mutta aina kokemisen arvoinen.

– Toivottavasti aiemminkin mukana olleet pihat osallistuvat ja toivottavasti mukaan tulisi erilaisia pihoja.

Ennen kaikkea hänen mielestään on ihanaa päästä liikkeelle koronavuoden jälkeen.

– Tutustua lähiseutuun ja tulla hyvälle mielelle, sillä puutarha rentouttaa, innostaa, antaa vastapainoa muulle ja kaiken lisäksi vähentää stressiäkin.

Kati Uusitalo sanoo, että tapahtumia on nyt korona-aikana myös kaivattu.

– Olemme ajatelleet, että tällainen ulkoilmatapahtuma olisi omiaan aikana, jolloin pitää vielä miettiä turvavälejä ja terveysturvallisuutta muutenkin, hän sanoo ja toivoo, että sekä pihansa avaavat että

Tapahtumassa toivotaan, että vierailijat huomioisivat kesällä voimassa olevat koronaohjeet.

Turvavälit on hyvä muutenkin muistaa ja esimerkiksi omaa vuoroaan voi hetkisen odotella, jos jollain pihalla on ruuhkaa.

– Pihoja voi tietenkin muutenkin kiertää omaan tahtiin ja omassa järjestyksessä.

Suvipihalla! su 1.8. Ilmoita pihasi mukaan 9 . 7 . mennessä.

TAPAHTUMA

 

Näin ilmoittaudut mukaan

Suvipihalla! -tapahtumaan voi ilmoittaa mukaan kaikenlaisia pihoja Loimaan seudulta. Kyseessä ei siis ole kauneuskilpailu ja mukaan voivat tulla myös pihat, jotka ovat aiemminkin olleet mukana tapahtumassa.

Ilmoita pihasi mukaan 9.7. mennessä: toimitus@loimaanlehti.fi tai puh. 050 513 0344 (arkisin klo 8–16).

Kerro ilmoittautuessasi, kenen piha on kyseessä (yhteystiedot), pihan osoite ja kuvaile lyhyesti, millainen piha on kyseessä. Kerro myös, mihin aikaan Suvipihalla!-sunnuntaina pihallasi voi vierailla (esim. klo 10–17) ja onko paikalla jotain myyntiä tai tarjoilua. Myös parkkimahdollisuuksista voit mainita, samoin esimerkiksi siitä, onko toivottavaa

 

saapua pihalle maski päässä.

Huomioimmehan kaikki muutenkin koronatilanteen kierroksella! Pidämme turvavälit ja käytämme tarvittaessa maskia.

Tapahtumaa esitellään Loimaan Lehdessä ennakkoon ja pihalista julkaistaan ilmoittautumisen päätyttyä lehdessä ja sen nettisivuilla loimaanlehti.fi sekä sosiaalisen median sivuilla.

Ilmoittautuneille pihoille lähetetään tapahtuman tunnusjulisteita, joita voi käyttää opasteina.