Yksi uusi koronatartunta perjantailta

0

LOIMAAN SEUTU Loimaalla on todettu yksi uusi koronatartunta perjantailta. Tartunta on peräisin henkilöltä, joka on hiljattain matkustanut ulkomailla.

Tartuntatapaukseen liittyy kahdeksan altistumista. Lisäksi perjantai-aamupäivästä todettiin yksi uusi altistuminen, joka ei liity uuteen tartuntaan. Altistuminen on peräisin ulkopaikkakunnalta.

Maanantaiaamusta Loimaalla oli karanteenissa yhteensä 13 henkilöä ja eristyksessä viisi. Oripäässä ei ole henkilöitä karanteenissa tai eristyksessä.

Loimaan kaupungin terveydenhuollon tilastojen mukaan Loimaalla on todettu nyt 146 ja Oripäässä 36 koronatartuntaa koko pandemian aikana.

Kaupungin julkisessa terveydenhuollossa koronarokotukset jatkuvat toisen annoksen rokotuksilla. Toista rokotusta on Hirvihovissa saatavilla nyt lähes 1 100 annosta.

Ensimmäisen koronarokoteannoksen on saanut loimaalaisista 59,1 ja oripääläisistä 53,9 prosenttia. Koko maan rokotuskattavuus on ensimmäisen annoksen osalta 63,9 ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä 63,1 prosenttia.

Ypäjäläisistä on rokotettu ensimmäisellä annoksella 60,8, punkalaitumelaisista 65,7 ja humppilalaisista 61,4 prosenttia.

Toisen koronarokoteannoksen on saanut loimaalaisista 34,2 ja oripääläisistä 30,3 prosenttia. Koko maassa toisen annoksen rokotuskattavuus on 27,6 ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä 28,9 prosenttia.

Ypäjäläisistä toisen annoksen on saanut 29,0 prosenttia, punkalaitumelaisista 37,8 ja humppilalaisista 30,2 prosenttia.

Tiedot rokotekattavuuksista perustuvat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sunnuntaipäivän tilastoihin.