Eurooppalainen terassitunnelma valtaa Vesikoskenkadun

0
Ravintola Lanko ja Hurrikaani-Loimaa yhdistivät tänä vuonna voimansa Rompe-Loimaan ajaksi. Ravintoloitsijat Jussi Mäkilä ja Anniina Marjamäki sekä Hurrikaanien toiminnanjohtaja Anssi Rämö lupaavat Vesikoskenkadun valloittavalle terassille monenlaista ohjelmaa aina aamusta yömyöhään.

LOIMAA Lauantaina päästään nauttimaan eurooppalaisesta terassitunnelmasta jo kolmatta kertaa, kun Ravintola Lankon patioalue levittäytyy koko torin mitalle Vesikoskenkadulle. Toimintaan saadaan tänä vuonna uusi ulottuvuus uuden yhteistyökumppanin Hurrikaani-Loimaan myötä.

– Meillä on ollut perinteisesti seuran myyntipiste Vesikoskenkadulla, Lankon alapuolella, ja olen monesti miettinyt, että voimia pitäisi yhdistää, Hurrikaanin toiminnanjohtaja Anssi Rämö taustoittaa.

Lankon ravintoloitsijoille Anniina Marjamäelle ja Jussi Mäkilälle ehdotus sopi paremmin kuin hyvin, sillä Hurrikaanin myötä terassille saadaan eloa heti aamusta Loimaan lentopallohuippujen tullessa tapaamaan ihmisiä.

Luvassa on myös pienimuotoisia kisoja, jotka järjestää Hurrikaanin kanssa yhteistyössä LHJ Group.

Uutta on myös lauantai-illan jatkot, josta vastaa Vesikosken- ja Kauppalankadun risteykseen rakennetun lavan valloittava Viihdeorkesteri Happy Groove. Sen ohjelmistosta löytyy musiikkikipaleita aina 50-luvulta tähän päivään.

– Meillä on ollut sellainen olo, että Rompe-Loimaa on kaivannut kunnon päätöstä lauantaipäiväksi, ja tämä vastaa nyt siihen kysyntään, Mäkilä toteaa ja uskoo Rompe-jatkojen kasvavan tulevaisuudessa entistäkin suuremmaksi.

– Ei ole mahdoton ajatus, että koko tori olisi tulevaisuudessa jatkojen tapahtuma-alueena, hän maalailee.

HYVIEN TAPAHTUMIEN järjestäminen ja samalla kaupungin elävöittäminen on Jussi Mäkilän ja Anniina Marjamäen mukaan ollut aina heidän pääajatuksensa.

– Siksi olemme alun perin lähteneet perustamaan tällaista ravintolaakin, he toteavat.

Niin Mäkilä, Marjamäki kuin Rämökin uskovat, että ihmiset kaipaavat puolentoista vuoden koronaelämän jälkeen jo toimintaa ja ulkoilmatapahtumia.

Kauppalankadun ja Heimolinnankadun väliin sijoittuvalla koko torin mittaisella terassilla on asiakaspaikkoja 200, missä turvavälien noudattaminen onnistuu helposti.

– Ja jos ei halua tulla terassille, musiikista voi aina nauttia torin puolella, Marjamäki vinkkaa.