Greta Grönholm voitti MM-kultaa Me the Artist -drinkillään

0
Loimaan Seurahuoneen Greta Grönholm voitti kultaa alkoholittomien cocktailien maailmanmestaruuskisoissa.

LOIMAA Kymmenettä kertaa järjestetyt alkoholittomien cocktailien maailmanmestaruuskilpailut olivat tänä vuonna loimaalaisen Greta Grönholmin juhlaa hänen voittaessaan kultaa Karlovy Varyssa, Tsekeissä järjestetyissä kisoissa. Superkilpailuhenkiseksi itseään luonnehtivalle mestarille voitto ei ollut kuitenkaan ensimmäinen, sillä kahdeksan vuotta sitten maailmanmestaruus tuli alkoholillisten juomien sarjasta.
Tämänkertaista voittodrinkkiään suunnitellessa hän kertoo ottaneensa makujen osalta riskin.
Siinä on kookosta, ananasta ja thai basilikaa, jotka ovat kaikki sellaisia, että ne jakavat ihmisiä, hän toteaa, mutta sanoo samaan hengenvetoon, että tykkää näin haastaa itsensä lisäksi myös tuomareita.
Me the Artist -niminen cocktail keräsikin raadilta kehuja muun muassa sen innovatiivisuudesta, koskettavuudesta ja taiteellisuudesta. Lisäksi Grönholmin tekniikkaa ja suoristusta pidettiin täydellisinä.

JUOMASEKOITUKSEN juju piilee erityisesti sen kehoa ja mieltä hoitavissa vaikutuksissa. Esimerkiksi thai basilika on Grönholmin mukaan varsinainen K-vitamiinipommi, ja lisäksi kookos ja ananas ovat tunnettuja A- ja C-vitamiinin lähteitä. Mieltään voi puolestaan lepuuttaa juoman yhteydessä tarjotuilla väreillä.
Jokainen saa itse luoda värien avulla sisäisen mielenmaisemansa lasin pintaan ja juoman joukkoon.
Kirkkaanvärisen drinkkiin voi tipauttaa neljää eri värivaihtoehtoa pikkuruisista pipettipulloista. Punainen väri kuvastaa Grönholmin mukaan rakkautta, keltainen taas aurinkoa ja energiaa, vihreä luontoa ja turvallisuuden tunnetta sekä musta hieman alakuloista mieltä. Ja kun oikein haluaa leikitellä värien kanssa, voi lasin pintaan koristella elintarvikevärien ja siveltimen avulla itselle mieleisiä ajatuksia.
Tässä on nimenomaan asiakas se lopullinen juoman tekijä, hän kiteyttää drinkkinsä idean.

JUOMIA suunnitellessaan ja tehdessään Greta Grönholm haluaa tuottaa asiakkaille elämyksiä.
Kun he istuvat baaritiskille ja pyytävät minulta drinkkiä, haluan joka kerta ylittää heidän odotuksensa.
Suunnitellessaan kisacocktailiaan Grönholmin lähtökohtana oli se, ettei se vain käväise hitusen hipaisemassa kielen kärkeä.
Halusin siitä nimenomaan sellaisen, että drinkistä jää kunnon jälkimaku ja että se pomppii joka paikassa ympäri suuta.
Idean hän muistelee saaneensa työpöytänsä ääressä, mutta yhtä hyvin se olisi voinut syntyä kauppareissulla tai keskellä yötä.
Yleensä ideat vaan humpsahtavat päähäni, Grönholm naurahtaa ja sanoo suunnittelevansa juomat lähes kokonaan valmiiksi päässään. Loppusilaus tehdään sitten valmistusvaiheessa.

Me the Artist -voittodrinkki
10 cl Mattoni kivennäisvettä
10 lehteä thai basilikaa
2 cl supasawacoa
2 cl Pina colada -siirappia
4 tippaa greippibitteriä
Tekniikka: sekoitetaan