Hei, nyt pompitaan trampoliinipuistossa! Katso video

0
Emmi Mäkitalolle vain taivas on rajana, kun hän tekee temppuja Ypäjän uudessa trampoliinipuistossa.

YPÄJÄSTÄ tuli kertaheitolla Suomen johtavia trampoliinikuntia, kun Pertunkaaren urheilukenttä täydentyi trampoliinipuistolla viime viikolla.

– Tietääkeni ainoastaan Joensuussa olisi tällainen vastaava ulkopuisto, kertoo idean isä, kunnan liikunnanohjaaja ja -opettaja Juhamatti Jokinen.

Kuusi maatrampoliinia on vetänyt hänen mukaansa jo mukavasti väkeä, ja nyt on hyvä esimerkiksi frisbeegolfrataa kiertäessään heitellä kiekkojen ohella myös voltteja.

– Kannustan lähtemään liikkeelle koko perheen voimin, sillä tämä laji sopii kaiken ikäisille. Tässä kehittyy lihaskunnon lisäksi tasapaino. Ja onhan pomppiminen hyvää myös nivelille.

Varsinaisia sääntöjä puistoon ei ole tulossa, mutta suunnitteilla on ohjetauluja, joissa on vinkkejä, millaisia temppuja trampoliineilla voi tehdä.

– Toki on paljon erilaisia liikkeitä, mitä voi tehdä, mutta ehkä yleisin on etu- ja takaperin voltti, Jokinen pohtii.

TORSTAINA liikuntatunnilla olleet Ypäjän yhtenäiskoulun seitsemäsluokkalaiset pitivät trampoliinipuistoa todella hyvänä lisänä kunnan liikuntapalveluihin.

– Tämä on tosi kivaa vaihtelua myös liikuntatunneille, kehui Milla Kähkönen, jonka lempitemppu trampoliinilla on perhonen eli kärrynpyörä ilman käsiä.

Emmi Mäkitalo kertoi puolestaan tykkäävänsä eniten volteista. Trampoliinilla hän sanoi hyppineensä pienestä pitäen veljensä kanssa. Hän uskoi, että pomppiminen tulee uuden puiston myötä lisääntymään entisestään.

– Täällä on kiva ihan vaan vaikka oleilla ja nähdä tyyppejä, hän suunnitteli tulevaa.

Frisbeetä harrastava Aaro Löfstedt kertoi käyneensä jo monesti puistossa, koska se sijaitsee mukavasti frisbeegolfradan vieressä.

– Tämä on tosi hyvä uudistus, hän kehui.

Video: Sari Holappa/Loimaan Lehti