Hurrikaani palasi parketille voitokkaana

0

Hurrikaani–Turun Toverit 3-2 (25-18,22-25,25-17,25-19,13-15)

Yli puolen vuoden pitkä odotus, ja lupa päästää korona- rajoitusten jälkeen katsojia Liikuntahalliin. Siinä ehkä tärkeimmät yksityiskohdat Hurrikaanin ja Turun Toverien liigakauden ensimmäisestä harjoituspelistä. Paikalle olikin saapunut mukavasti yli 200 katsojaa. – Ensimmäisissä peleissä tärkeintä on päästellä isoimmat höyryt ulos, Jussi Heino totesi pelin jälkeen. Vaikka Hurrikaani voitti ottelun, lopputuloksella ei näissä peleissä ole merkitystä. Nyt ajetaan sisään sitä pelitapaa, jota joukkueen halutaan pelaavan liigassa. – Aika paljon vielä hosuttiin, mutta pikkuhiljaa otteisiin tulee rauhallisuutta ja järkeä, Heino myönsi. Uudelle kotiyleisölle esiintyneet nuoret yleispelaajat Aleksi Muukkonen ja Luka Marttila osoittivat, että he ovat liigatason pelaajia. Muukkonen on pelannut jo Lentopalloseura Ettassa kaksi kokonaista liigakautta, mutta Marttila debytoi alkavalla Mestaruusliigakaudella. Molemmat yleispelaajat hyökkäsivät tehokkaasti, ja sen lisäksi aloitussyöttö on vahvuus. – Erittäin reippaita poikia, tyytyä päävalmentaja kommentoimaan heinomaisesti.

Sarjanousija Tuto tulee alkavalla kaudella olemaan sarjan musta hevonen. Sen riveistä löytyy runsaasti liigakokemusta, sillä Tuto- paidassa pelaa mm. Jani Puputti, Ossi Rumpunen, Henri Rajala, Matti Toivola, Henri Rajala ja Karri Kutinlahti. Vertailun vuoksi, Hurrikaanilla on vain yksi yli 30- vuotias (Aleksi Kaatrasalo)!

Ensimmäisen harjoituspelin jälkeen ei Hurrikaanin pelin tasosta vielä tehdä kummoisiakaan analyysejä. Sen joukkue osoitti, että Heinon tyylistä rajua puolustuspelaamista on luvassa alkavallakin kaudella. Välttämättä joukkue ei ole liigan hyökkäysvoimaisin, mutta torjunta- puolustuspelaaminen on joukkueen vahvuus. Heino käytti Miro Leinosta ottelussa keskipelaajana ja hakkurina. Keskeltä yli kaksimetrinen Leinonen nakutti tehokkaasti palloa yli Tuton torjunnan, ja myös hakkurin tontilla mies väläytteli.

Sen verran joukkueella ensimmäisessä harjoituspelissä oli epäonnea, että Lauri Vanhanen pyöräytti nilkan pahannäköisesti. Ottelun jälkeen Vanhanen pystyi osittain kävelemään omin avuin, mutta luultavasti mies menee jatkotutkimuksiin. Joukkueet ottavat torstaina uusintaottelun, tällä  kertaa Turussa.

 

Valtteri Arra