Tuttuja alokkaita Porin prikaatissa? – Katso juhlavat valatilaisuudet Säkylästä ja Niinisalosta

0
Porin prikaatin heinäkuun saapumiserän alokkaat vannovat sotilasvalansa ja -vakuutuksensa torstaina ja perjantaina. Arkistokuva: Natalia Kopkina.

Porin prikaati järjesti heinäkuussa aloittaneiden alokkaiden sotilasvala- ja vakuutustilaisuudet torstaina 12.8. Niinisalossa ja perjantaina 13.8. Säkylässä. Tilaisuudet järjestettiin ilman yleisöä koronapandemiasta johtuen.

Loimaan Lehti esittää Porin prikaatin tarjoamat valatilaisuudet tässä jutussa.

LÄHETYKSISSÄ näytetään ensin sotilasvalatilaisuus ja sen jälkeen sotilasvakuutuksen antotilaisuus. Sotilasvalan vannomisen tai sotilasvakuutuksen antamisen jälkeen alokkaat nimitetään jääkäreiksi, tykkimiehiksi, viestimiehiksi tai pioneereiksi. Tilaisuudet päättyvät perinteiseen yksiköiden ohimarssiin. Tapahtumat juontaa molemmissa paikoissa Olli Mustaniemi.

 

SÄKYLÄ 13.8.2021

Perjantaina sotilasvalan vannoivat tai sotilasvakuutuksen antoivat kello 10.00 alkaen Säkylässä Satakunnan jääkäripataljoonan sekä kello 12.00 Satakunnan pioneeri- ja viestipataljoonan alokkaat.

Tilaisuuksiin osallistui yhteensä 689 alokasta, joista naisia 78.

Kello 10:

Kello 12:

 

 

Torstaina kello 10.00 nähtiin Niinisalossa Varsinais-Suomen huoltopataljoonan (mukana myös 1. huoltokomppania Säkylästä) ja kello 12.00 Pohjanmaan jääkäripataljoonan sekä Satakunnan tykistörykmentin sotilasvala- ja sotilasvakuutustilaisuudet.

Tilaisuuksiin osallistui yhteensä 769 alokasta, joista 60 naista.

NIINISALO 12.8.2021

Kello 10:

Kello 12:

 

FAKTA

Sotilasvala ja -vakuutus

  • Sotilasvala on Puolustusvoimissa vuosisatoja vanha perinne, jossa valan vannoja lupaa palvella isänmaataan rehellisesti ja parhaan kykynsä mukaan sekä puolustaa sen koskemattomuutta Jumalan nimeen.
  • Sotilasvakuutus taas on uskonnollisessa suhteessa neutraali, kunnian ja omantunnon kautta tapahtuva vakuuttamisen muoto.

Alokkaiden koronajärjestelyt 2021

  • Maanantaina 5.7. maavoimien varuskunnat täyttyivät taas uusista alokkaista.
  • Maavoimissa palveluksensa aloitti kaikkiaan noin 9 000 alokasta.
  • Kaikkiaan noin 12 000 alokasta aloitti palveluksensa heinäkuussa.
  • Merivoimissa, Ilmavoimissa ja Rajavartiolaitoksen joukko-osastoissa koulutus alkoi noin 3 000 alokkaalla.
  • Korona-aikana koulutuskokoonpanot ovat pienemmät kuin ennen pandemiaa.
  • Alokaskauden jälkeen koulutus jaksotetaan 2+2+2-periaatteella: varusmiehet viettävät kasarmilla, maastossa ja lomalla kussakin kaksi viikkoa.
  • Varusmiehille tarjotaan mahdollisuus vapaaehtoisen koronarokotteen ottamiseen.