Kaupungissa kaksi uutta tartuntaa

0

LOIMAA, ORIPÄÄ Loimaalla on todettu alkuviikosta kaksi uutta koronatartuntaa, joista toinen maanantai-iltana ja toinen tiistaina päivällä.

Toinen tartunnoista liittyy ulkomaanmatkailuun ja toinen aikaisempaan tartuntaketjuun, jolloin sairastunut henkilö on ollut jo valmiiksi karanteenissa. Kumpaankaan tartunnoista ei liity altistumisia.

Tartuntojen lisäksi yksi loimaalainen on asetettu karanteeniin korona-altistumisen takia. Altistuminen on tapahtunut toisella paikkakunnalla.

Loimaan kaupungin terveydenhuollon tietoon ei toistaiseksi ole tullut tietoa mahdollisista altistumisista koskien viime aikoina järjestettyjä yleisötapahtumia.

Keskiviikkoaamusta Loimaalla oli karanteenissa kuusi henkilöä ja eristyksessä seitsemän henkilöä. Oripäässä ei ollut henkilöitä karanteenissa eikä eristyksessä.

Loimaan kaupungin terveydenhuollon tilastojen mukaan Loimaalla on todettu 154 ja Oripäässä 36 koronatartuntaa koko pandemian aikana.

LOIMAAN julkisessa terveydenhuollossa rokotukset jatkuvat perjantaina. Rokotuksen saajat ovat kaikki ensimmäisen annoksen saajia. Rokotusvuorossa ovat ensimmäistä kertaa nyt myös 12–15-vuotiaat riskiryhmäläiset.

Terveydenhuolto avasi lisää rokotusaikoja reilun kahden viikon päähän, lauantaille 28. elokuuta, jolloin rokotetaan sekä ensimmäisen että toisen annoksen saajia. Vapaita aikoja oli jäljellä vielä keskiviikkoaamusta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tiistaipäivän tietojen mukaan loimaalaisista on rokotettu ensimmäisellä annoksella 61,8 prosenttia. Toisen annoksen on saanut 41,7 prosenttia.

Oripääläisistä ensimmäisellä annoksella on rokotettu 57,0 prosenttia ja toisella annoksella 36,9 prosenttia.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä ensimmäisen rokotusannoksen on saanut 67,5 prosenttia ja toisen annoksen 39,2 prosenttia. Koko Suomessa ensimmäisellä annoksella on rokotettu 67,4 prosenttia. Toisen rokotteen on saanut 38,9 prosenttia.