”Koulu ei toimi välikätenä vaatetilauksissa”

0
Koronapandemia on vaikuttanut moniin perinteisiin. Kuva Wanhojen tansseista vuodelta 2017.

On ymmärrettävää, että aiheuttaa harmitusta ja että sitä puretaan lehtienkin palstoilla, kun lukiokoulutuksen perinteisiin lukeutuva vanhojentanssitapahtuma muuttui terveysturvallisuussyistä tällä kertaa ”Prinsessapäiväksi” koulupäivän aikana. Asiasta kommentoijien olisi kuitenkin hyvä ensin tarkistaa faktat. Novidan lukio ei ole tilannut mitään vaatteita mistään eikä ole järjestellyt tai toiminut välikätenä mihinkään vaatetilauksiin. Koulu ei edellytä mitään pukeutumiskoodia mihinkään vapaaehtoisiin perinnetapahtumiin eikä siten osallistu vaatetuksen hankintoihin tai edes suosittele mitään tietynlaisia vaatteita hankittavaksi. Opiskelijoiden itsensä tekemiä vaatetilauksia ajatellen on hyvä tiedostaa myös tulevaisuuden osalta, että emme voi varmasti tietää missä muodoissa näitä perinnetapahtumia voidaan jatkossakaan järjestää.
Hannu Lahti, rehtori, Novida Loimaan lukio

On surullista, että Loimaan Lukiossa ei nähdä Wanhojen tanssien tärkeyttä ja annetaan lupa vain muutaman tunnin ”pukuleikkiin”. Miten Turussa isommissa lukioissa voivat tanssia ja saavat yleisöäkin?
Yksi lukiolaisen äiti

Cafe Hannana, ihanan värikäs kahvila ja ystävällinen palvelu, kiitos taas!

Miten niin Loimaalla ei tarvita padelhallia? Laji on tosi suosittu, eikä Loimaa ole mikään poikkeus!
M&M

Pylväs on puolueen ainoa mies.

Metsäpalot ovat riehuneet maapallolla. Venäjällä, Kaliforniassa, Espanjassa, Turkissa, Australiassa, Suomessa jne. Niiden ilmaan päästämät päästöjen määrät ylittävät kaikki päästöt. Ei aikaakaan kun Suomessa uhkailtiin asuntojaan puilla lämmittäjiä, siitä miten suuri uhka ne ovat maapallon ilmastolle. Tyhjää puhetta metsäpaloihin verraten. Jos tulosta ilmaston puhtauteen halutaan, niin ensin metsäpalot kuriin ennen kun käydään puulla lämmittäjien kimppuun.
Taisto Levo

Miksi täytyy pitää niin kovaa möyhyä wanhojen tansseista. Jos ei pidetä, niin ei pidetä.

Yksi mies tekee Loimaasta taas paremman – Markku Helander! Kiitos jo valmiiksi!
Padeliin hurahtanut

Kuulepa nyt Rami Jokinen: on saivartelua väittää nykyisen perussuomalaisten johdon vähentäneen pollisivirkoja 2015–2017 (LL 24.8.) Sen aikaiset ministerit olivat kaikki, ihan kaikki ns. sinisiä, jotka perustivat oman puolueen kuten hyvin tiedät. He olivat seteliselkärankaisia, kuten jo Vennamo loikkareita aikanaan nimitti. Kyseessä oli siihen aikaan siis käytännössä aivan eri puolue. Juuri Soinin ja kumppaneiden”hillotolpan” himoaminen erotti Soinin porukat puolueesta. Samaa ei ollut juuri muuta kuin nimi. Samalla logiikalla voisit todeta, että perussuomalaisten ansiota oli 142 tuhannen työpaikan luominen! Mutta etpä mainitse.
Matti Ojala