Näin huutoon vastataan

0

Olen ihan eilen kirjoittanut tämän pääkirjoituksen, vaikka pitkämuistisimmat saattaisivat toisin epäillä – asiat ovat nimittäin tasan samoja kuin esimerkiksi pääkirjoituksissa 1.9.2015 ja 8.6.2017.

Hanhenpuistoon tehdään taas remonttia (LL 26.8.). Sitä on korjattu jo pari kertaa viimeisen kymmenen vuoden aikana kosteusongelmien vuoksi.

2011 tilat remontoitiin Varsinais-Suomen erityishuoltopiirin autismiyksikköä varten. Kun siellä 2015 ilmeni kosteus- ja sisäilmaongelmia, korjauskustannukset arvioitiin 50 000 euroksi. Yksikkö palasi Hanhentielle alkuvuodesta 2016 (evakkoon heidät ohjattiin Kartanomäen Kuuselaan, jossa ilmeni myös kosteusongelmia, oireita saivat asukkaat ja työntekijät).

2019 kosteusongelmia ilmeni jälleen ja yksikkö lähti Alastarolle.

Tilat ovat olleet poissa käytöstä pari vuotta ja nyt niiden remontointiin on varattu 35 000 euroa (!). Tiloihin aiotaan perustaa Loimaan kaupungin oma lastensuojeluyksikkö. Paikalliset lapset halutaan nyt hoitaa kotiseudulla – omana työnä–ostopalveluna, sitä vääntöä on käyty vuosia lastensuojelunkin kohdalla.

Remonttia suunnitteleva Loimaan tekninen ja ympäristöpalvelukeskuksen (voisiko tämän nimen muuten vihdoin muuttaa suomeksi) väki ja sosiaalipalvelut ovat mahdottoman edessä.

35 000 eurolla pitäisi muuttaa tilat terveellisiksi niin lapsille kuin työntekijöille, joista on sote-alalla huuuuuutava pula.