Oripää saa vuokralääkärin

0
Oripään terveysasemalla on pian taas lääkäri. Kuva: LL arkisto.

LOIMAA, ORIPÄÄ Oripään terveysasema saa syksyksi vuokralääkärin. Lääkärinvastaanotto avautuu terveysasemalla reilun kahden viikon kuluttua tiistaina, elokuun viimeisenä päivänä.

Lääkärin virkaa hoitaa määräaikaisesti Elias Toivainen, jonka sopimus jatkuu joulukuun loppuun. Lääkärin vastaanoton lisäksi Toivainen hoitaa palveluasumisen ja kotihoidon lääkäripalvelut Oripäässä loppuvuoden ajan.

Lääkäri on paikalla Oripäässä tiistaisin ja torstaisin. Keskiviikkoisin ja perjantaisin vuokralääkäri työskentelee Loimaan pääterveysasemalla. Sairaanhoitaja on paikalla Oripäässä myös keskiviikkoisin.

Terveysaseman kesäsulku päättyy ensi viikon maanantaina.

Terveysasema aukeaa heti sulun päätyttyä hoitajavetoisesti. Sairaanhoitaja päivystää terveysasemalla ennen lääkärin saapumista tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin.

ORIPÄÄN terveysaseman palveluiden järjestämisestä vastaa toistaiseksi Loimaan kaupunki.

Oripää on ollut ilman lääkäriä huhtikuun lopusta lähtien, kun aikaisemman vuokralääkärin sopimus päättyi (LL 6.5.) Terveysasemalla ei nähty lääkäriä enää loppukevään aikana.

– Olemme tyytyväisiä, että saimme tilanteen nyt ratkaistua syksyn osalta. Lääkärin löytämisessä on ollut vaikeuksia, ylilääkäri Kirsi Jokinen Loimaan pääterveysasemalta toteaa.

Oripään kunnanjohtaja Timo Tolppanen on niin ikään mielissään siitä, että lääkäri löytyi. Jatkossa tavoitteena on, että Oripään terveysaseman palvelut tuottaisi yksityinen palveluntarjoaja.

– Terveyspalvelujen turvaamiseksi Loimaa on kilpailuttamassa Oripään terveysaseman palvelut. Odotan uuden palvelujen tuottajan aloittavan ensi vuoden alusta, Tolppanen sanoo painottaen lähipalveluiden merkitystä.

ORIPÄÄSSÄ lääkärinä aloittava Toivainen on yksi neljästä kaupungin julkiseen terveydenhuoltoon palkatusta lääkärin sijaisesta. Ylilääkäri Jokisen mukaan lisääkin otettaisiin, koska terveydenhuolto kärsii jatkuvasta sijaispulasta.

– Lääkäreillämme on tulevana talvena paljon vanhempainvapaita ja opintovapaita. Lisäksi osa haluaa keventää työmäärää tietoisesti tekemällä lyhennettyä työviikkoa. Työntekijöitä on valitettavasti koko ajan liian vähän.

Yksi lääkäri puuttuu yhä esimerkiksi Alastaron terveysasemalta. Virka tuli hakuun viime keväänä, mutta hakijoita ei löytynyt. Jokinen kertoo lääkärin paikan avautuvan uudestaan alkusyksyn aikana.

– Alastarolla on määrä työskennellä jatkossa yhteensä kolme lääkäriä. Tällä hetkellä lääkäreitä on vain kaksi.