PÄÄKIRJOITUS: Aika hieno syy harrastaa

0

Arjessa emme huomaa, mitä kaikkea meidän ja aiempien sukupolvien rakentama yhteiskunta on saanut aikaan – miten moni asia ja operaatio massarokotuksista lähtien vain tuntuu hoituvan itsestään.

Vasta kun avun tarve tai vahinko tulee lähelle, näkyy rakennelma paremmin. Samalla näkyy sekin, että voimme jokainen osallistua, vaikka ammattilaiset olisivatkin vastuussa.

Suuri metsäpalo muutama viikko sitten Kalajoella oli hyvä esimerkki. Se teki näkyväksi pelastustoimen ja sopimuspalokuntalaisten työtä ja näyttää siltä, että paikallinen sopimuspalokunta saa uusia jäseniä. Sikäläinen pelastusjohtaja Jarmo Haapanen kertoo, että kiinnostuneita on ollut monta ( Yle.fi ).

Hän muuten muistutti, että tänä päivänä tiedottamisen pitää olla aktiivista. Faktojen avulla torjutaan huhut. Sekin on vahinkojen ennaltaehkäisyä ja yhteiskunnan rakentamista.

Humppilalainen vapaapalokuntalainen Eemeli Korpihete kertoo Loimaan Lehden Huvit ja harrastukset -teemassa ( LL 19.8), että aina kun heitä tarvitaan, hän tietää, että jollakin jossain on avun tarve ja he pääsevät auttamaan.

Aika hieno syy harrastaa. Minkä puolesta sinä haluaisit toimia? KU

P.S. Eemeli Korpihete kiittää jutussa myös työnantajiaan, joiden siunauksella hän on voinut lähteä hälytyksille kesken töiden. Tällaista suhtautumista tarvitaan, jotta sopimuspalokuntiin saadaan väkeä.