Rokotukset laajenevat 12–15-vuotiaisiin riskiryhmäläisiin

0

LOIMAA, ORIPÄÄ Loimaan julkisen terveydenhuollon koronarokotukset laajenevat 12–15-vuotiaisiin riskiryhmäläisiin. Ensimmäisen kerran 12–15-vuotiaiden rokottaminen on mahdollista ensi viikon perjantaina, jolloin Loimaalla rokotetaan taas useampi ensikertalainen.

– Haluamme noudattaa valtakunnallista linjaa ja mahdollistaa rokottamisen muiden kaupunkien tavoin, tartuntatautivastuuhoitaja Mari-Kaisa Heikkinen perustelee.

Rokotukset jatkuvat tällä viikolla pääosin toisen annoksen rokotuksilla. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sunnuntaipäivän tietojen mukaan Loimaalla on saanut ensimmäisen rokoteannoksen 59,5 prosenttia ja Oripäässä 54,2 prosenttia.

Perjantai ja viikonloppu sujuivat koronan suhteen rauhallisesti, eikä uusia tartuntoja havaittu. Perjantaina kahden loimaalaisen todettiin altistuneen koronalle matkustaessaan pääkaupunkiseudulla.

Maanantaiaamusta Loimaalla oli karanteenissa 13 henkilöä eikä yhtään henkilöä eristyksessä. Oripäässä oli karanteenissa yksi henkilö eikä yhtään henkilöä eristyksessä.

Loimaan kaupungin terveydenhuollon tilastojen mukaan Loimaalla on todettu 147 ja Oripäässä 36 koronatartuntaa koko pandemian aikana.