Rompe-Loimaa haluaa markkinoida kaupunkia isolla pensselillä

0
Loimaan Laatuauton Sami Virtanen, Miesten vaateliike M. Koskisen kauppias Martti Koskinen, Loimaan kauppa ja palvelut yhdistyksen puheenjohtaja Leena-Maija Pärssinen sekä Loimaan Seudun Yrittäjänaisten sihteeri ja tiedottaja Anne Paljakka sanovat Rompe-Loimaan tarjoavan tekemistä ja viihdettä kaikenlaisille ja kaikenikäisille vieraille.

Loimaa

Lauantaina järjestettävä Rompe-Loimaa on Loimaan kauppa ja palvelut yhdistyksen puheenjohtaja Leena-Maija Pärssisen mukaan ennen kaikkea koko kaupungin yhteinen markkinointitapahtuma.

– Tässä halutaan tuoda kotikaupunkiamme isolla pensselillä esiin. Haluamme näin näyttää, että tämä on vireä paikka ja alueensa kaupallinen keskus.

Pärssinen sanoo ihmisiä tulevan Loimaalle rompepäivän aikana aina pääkaupunkiseutua, Tamperetta, Turkua ja jopa Seinäjokea myöten.

– Monella on jotain yhteyksiä tänne, kuten sukulaisia tai sukujuuria, joten tämä on hyvä tapa houkutella heitä vaikka muuttamaan paikkakunnalle.

Vieraita on vastassa Rompe-Loimaalla iso määrä eri palveluntarjoajia, kun keskustan alueen yritysten määrä moninkertaistuu.

– Käytännössä kaikki mahdolliset liikkeet ovat auki ja jalkautuneet mahdollisuuksien mukaan kaduille. Lisäksi keskustaan tulee lukuisia muitakin palveluntarjoajia, Miesten vaateliike M. Koskisen Martti Koskinen kertoo.

Pärssinen sanookin tapahtuman sopivan ihan kaikille ja kaikenikäisille, sillä kaikki palvelut tukevat toisiaan.

AVAJAISPUHEENVUORON tulee lauantaiaamuna pitämään torille Loimaan tuore kehittämisjohtaja Paavo Laaksonen.

– Tämä on meille tietenkin hieno kunnia, ja samalla ihmiset pääsevät näkemään ja kuulemaan uutta kehittämisjohtajaa julkisesti ensimmäistä kertaa, Leena-Maija Pärssinen vinkkaa.

Päivän aikana ohjelmaa riittää muutenkin torilla, kun esimerkiksi lapsia viihdyttää Tivoli Laine ja musiikista puolestaan vastaa Lehmus-duo sekä Half-Dozen bändistä tutut Kiia ja Teemu.

Naisten Suvitorin lisäksi torilla pidetään Nuorten Kauppiaitten Markkinat jo 40. kertaa. Joukossa on Loimaan Seudun Yrittäjänaisten sihteerin ja tiedottajan Anne Paljakan mukaan myyjiä ikään kuin jo kolmannessa polvessa, kun aikanaan Suvitorilla myymässä olleet äidit toivat lapsensa Nuorten Kauppiaitten Markkinoille. Nykyään taas monet heidän lapsistaan ovat jatkaneet perinnettä.

Heimolinnankadulta, torin vierestä löytyy puolestaan mielenkiintoista nähtävää hieman vanhemmalle väelle, kun paikalliset autoyrittäjät esittelevät siellä uusia mallejaan.

– Meillä on näytillä meidän myymistämme merkeistä muun muassa sähköautoja, Loimaan Laatuauton Sami Virtanen kertoo.

ALUN PERIN perinteisten Rompepäivien ympärille muotoutunut tapahtuma on Martti Koskisen mukaan saanut alkunsa Kauppalantorilta, Loimaan Liikekeskuksen päästä.

– Sieltä tämä oheistapahtuma on lähtenyt paisumaan pikkuhiljaa.

Nykyään Rompe-Loimaa on monelle yrittäjälle vuoden paras kauppapäivä. Koskinen vinkkaakin, että se on päivä, jolloin kannattaa tulla ostoksille.

– Monella alalla tämä on ajankohta, jolloin kesäsesonki vaihtuu syksyyn ja samaan aikaan myös koulut alkavat, joten tavarasta halutaan tosissaan päästä eroon.

Yrittäjät ja tapahtuman järjestävät näkevät sen olevan myös koronaturvallinen, missä turvavälejä on helppo noudattaa.

– Jokainen yrittäjä toki sitten noudattaa omassa liikkeessään vielä erikseen hygienia- ja turvallisuusmääräyksiä tarjoamalla muun muassa käsidesiä, Pärssinen painottaa.

Sen sijaan perinteinen bussikuljetus marketeilta torin kulmalle on koronan vuoksi jätetty viime vuoden tapaan pois.

– Jos sinne haluaa kuitenkin jättää autonsa, niin kävelymatka on ainoastaan alle kilometri.