Väkiluvun väheneminen hidastui

0
LL Arkisto

LOIMAA, ORIPÄÄ Loimaan kaupungin väkiluku laski vuoden ensimmäisellä puoliskolla huomattavasti hitaammin kuin edellisvuosina vastaavana ajankohtana. Viime vuoden lopulta kesäkuun loppuun mennessä kunnan väkiluku oli pudonnut vain 19 asukkaalla.

Väkiluku käväisi kuluneen vuoden aikana korkeimmillaan huhtikuussa. Tällöin kaupungin väkiluku oli 15 796, ja kasvua oli tapahtunut joulukuun lopusta 26 asukkaan verran. Kesäkuun loppuun mennessä väkiluku ehti laskea 15 751 asukkaaseen.

Oripäässä väkiluku oli kesäkuun lopussa 1 327. Väkiluku on laskenut puolessa vuodessa yhteensä seitsemällä asukkaalla.

VUOSITASOLLA tarkasteltuna Loimaan väkiluvun kehityssuuntaa selittävät kuntien välinen muuttoliike ja kuolleiden suurempi osuus suhteessa syntyneisiin.

Vuoden aikana, kesäkuusta kesäkuuhun tarkasteltuna, Loimaalta muutti pois 44 asukasta enemmän kuin kuntaan tuli asukkaita.

Kuolleita kaupungissa oli 47 enemmän kuin syntyneitä. Maahanmuuttajat kasvattivat väkilukua 40 henkilöllä.

Oripäästä oli vuoden aikana muuttanut 22 henkilöä enemmän kuin sinne oli asettunut. Kuolleita oli kuusi enemmän kuin syntyneitä. Maahanmuutto kasvatti kunnan väestömäärää kahdeksalla.

VARSINAIS-SUOMESSA väestöluku on kasvanut vuodessa lähes 2 600 asukkaalla.

Suurin positiivinen muutos on tapahtunut Turun seudulla. Sen sijaan Loimaan seutu, johon kuuluvat Loimaan lisäksi Aura, Koski, Marttila, Oripää ja Pöytyä, vaikutti maakunnan väkilukuun heikentävästi noin sadan asukkaan tappiolla.

Väestöluvun kehitystä kuvaavat ennakkotiedot ovat peräisin Lounaistiedosta.