Antti Korte aloittaa teknisenä johtajana

0
Antti Korte on ennen kunta-alan töitä toiminut tutkijana Tampereen teknillisessä korkeakoulussa ja asiantuntijana suunnitteluyrityksessä. Hän näkee Loimaalla mahdollisuuksia ja teknisellä palvelukeskuksella osansa esimerkiksi sarkaa Loimaan mielikuvan parantamisessa.

Loimaa

– Ilman tuottamiamme ydinpalveluita ei voida tuottaa peruspalveluita, Loimaan kaupungin teknisenä johtajana ensi maanantaina aloittava diplomi-insinööri Antti Korte summaa.

Jotta esimerkiksi sivistys- ja sotepalvelut sujuvat, tekninen ja ympäristöpalvelukeskuksen täytyy pitää talot kunnossa. Katujakaan ei aurata vain aurauksen itsensä vuoksi, vaan siksi, että esimerkiksi kotipalvelu pääsee asiakkaiden luo ja tietenkin kuntalaiset voivat niin viedä lapsia hoitoon kuin itse päästä töihin.

Työn tarkoitus on tuottaa palveluja kuntalaisille, eli asiakasta ei saa unohtaa. Eikä myöskään esimerkiksi yhteistyökumppaneita, kuten paikallisia yrityksiä.

– Turvaamme heidän logistiikkansa ja infransa, jotta yrityselämä voi hyvin.

Asiakkaita ovat myös kunnan muut palvelut.

– Kun kuntalainen saa palveluita, siinä on aina tekninen toimi jotenkin taustalla. Luomme edellytyksiä kaikille kunnan palveluille toimia tehokkaasti.

Teknisen toimen isoin vastuu on kaupungin infran, katujen, rakennusten ja esimerkiksi puistojen ylläpito ja niiden kunnon valvonta.

– Pitää tietää, missä kunnossa infra, esimerkiksi tietty rakennus on, mitä tarvitsee tehdä seuraavaksi, missä aikataulussa ja mitä se maksaa, jotta voidaan edetä suunnitelmallisesti ylläpidossa.

– Tälle täytyy löytyä resurssi, eli aikaa ja rahaa.

Hän näkee kaupungin ennemminkin suunnitteluttajaorganisaationa.

– Konsultteja, eli asiantuntijoitakin tullaan tarvitsemaan. Kaikkeen ei voi olla omassa organisaatiossa omaa asiantuntijaa, ei niitä ole isommissakaan kunnissa.

Teknisen palvelukeskuksen tulee myös tuottaa tietoa, jotta päättäjillä on perusteet tehdä päätöksiä ja päätöksenteko on mahdollista.

Jotta toiminta on luottamusta herättävää, keskustelu ja vuorovaikutus pitää mahdollistaa myös kuntalaisille.

– Toivon keskustelevaa ja pohdiskelevaa lautakuntaa, jotta saadaan näkökulmia esille. Keskustelua ei pitäisi pelätä.

Pakko on kysyä, miksi hän hakeutui pois Raisiosta, paljon Loimaata isommasta kaupungista, jossa parhaillaan esimerkiksi tehdään kymmenillä miljoonilla uutta keskustaa. Hän toimi siellä ensin kaupungininsinöörinä, sitten pitkään teknisenä johtajana ja viimeksi myös alueen kaupunginjohtajan viransijaisena. Keväällä hän haki myös Pöytyän kunnanjohtajaksi.

– Raisiossa isot hankkeet olivat juuri sopivassa vaiheessa. Loimaa on mielenkiintoinen keskuskaupunki, hän toteaa ja sanoo, ettei pelkää haasteita.

– Täällä on mahdollisuuksia, on työpaikkoja ja voimme luoda sellaista infraa, että yritysmaailma voi kasvaa ja kehittyä.

Hän toteaa myös, että tekninen palvelukeskus voi vaikuttaa mielikuvaan kaupungista ja siten jopa asukaslukuun. Näkevätkö tulijat ja asukkaat hoidetun ympäristön vai rempallaan olevat kadut ja kiinteistöt?

53-vuotias Antti Korte haki Loimaalle niin oman ammatillisen mielenkiinnon säilyttämisen kuin myös oman elämäntilanteen vuoksi.

– Kolmesta tyttärestä viimeisin muutti juuri kotoa, hän kertoo.

Nyt he asuvat vaimon kanssa kaksin Turussa ja pitävät seuraa perheen 11-vuotiaalle maine coon -rotuiselle Tikru-kissalle.

Puuhaa löytyy kuivan maan mökiltä Paimiosta ja sienimetsätkin on koluttu aika tarkkaan. Myös jäähalleilla tulee vietettyä aikaa.

– Olen ollut pitkään mukana jääkiekkotuomaritoiminnassa, nyt lähinnä toimitsijana ja kuuluttelemassa junioriotteluita.

Ja sitä paitsi, kun työmatka pidentyy, jää aikaa uudelle harrastukselle, äänikirjojen kuuntelulle.

– Kirjoille ei tuntunut olevan aikaa muuta kuin juuri ennen nukkumaanmenoa ja siinä lukeminen edistyi vähän hitaasti, hän virnistää.

Aiemmin hän on lukenut paljon jännityskirjallisuutta, usein yhden kirjailijan kaikki teokset peräkkäin – Camilla Grebe, Antti Tuomainen ja Jane Harper tulevat ensimmäisinä mieleen.

Jännitys viehättää, mutta aina parhaita ovat onnelliset loput.