Hallitseva Suomen mestari murjoi Alastaron

0
AU-hyökkääjä Riku Tamminen syöttää palloa. (Kuva: Henrik Siiskonen)

Alastaron Urheilijat koki tappion miesten Futsal-Liigassa lauantaina kolme edellistä mestaruutta voittaneen Kampuksen Dynamon vieraana. KaDy voitti ottelun maalein 7-1.
Alastaro ei pystynyt taistelemaan tällä kertaa voitosta. Vastustaja oli todella vahva, mikä oli jo etukäteen kaikkien tiedossa. KaDyn paidassa pelasi AU:ta vastaan peräti kuusi Suomen A-maajoukkueen pelaajaa. AU joutuikin todistamaan laadukkainta futsalia, mitä seura on viimeisen kymmenen vuoden aikana kohdannut.

Kotijoukkueelta löytyi äärimmäisen laaja repertuaari eri malleja pelin avaamiseen sekä erikoistilanteisiin. Erikoistilanteet AU onnistui puolustamaan ilman takaiskuja, mutta joukkueelle kertyi paljon metrejä pallon perässä juoksemiseen. KaDy-pelaajien pelaaminen oli todella organisoitua ja rutinoitunutta. Harvoin näkee yhtä hyvää koko nelikon yhteispeliä.

Vaikka jyväskyläläisten rivissä vilisi maajoukkuepelaajia, niin eniten Alastaroa kuritti joukkueen brassivahvistus Italo Henrique. Taiteilijanimeä Bob käyttävä pelimies tehoili pisteet 4+2. Aina hänen ollessaan kentällä AU-puolustus oli pinteessä.

Ottelun alku meni AU:lta pipariksi, kun KaDy johti peliä kahdella maalilla jo kahden minuutin pelin jälkeen. Shokkialun jälkeen AU sai pelistä paremmin kiinni. Joukkue sai luotua muutaman organisoidun hyökkäyksen ja samassa pari maalipaikkaa. AU kavensi pelin lukemiin 2-1, kun Teemu Virtanen pääsi katkosta läpiajoon. Hän sijoitti pallon hallitusti vasempaan alakulmaan ja näin Alastaron ensimmäinen liigamaali näki päivänvalon.

Maalin jälkeen AU oli kahdesti lähellä jopa tasoittaa pelin. Jani Luoma pommitti pallon kertaalleen ylärimaan ja Tuomas Happonen oli lähellä osua hyvän prässipelin jälkeen. Viimeistelyissä onni ei ollut kuitenkaan myötä. Happosen paikan jälkeen kotijoukkue valitettavasti rankaisi heti seuraavasta hyökkäyksestä. Osuma oli tietysti henkisesti raskas. Pukukoppiin siirryttiin taukolukemissa 4-1.

AU yritti kaikensa loppuun asti, mutta Suomen huippujoukkuetta vastaan kiri ei lähtenyt enää toiste käyntiin. KaDy kaunisteli lukemia ja joukkoon mahtui todella hienoja osumia. AU ei yrittänyt kaventaa peliä ilman maalivahtia loppuminuuteilla, koska realistiset voittomahdollisuudet olivat menneet. Valmennusjohto koki tilanteessa järkeväksi, että harjoiteltuja ylivoimapelin kuvioita ei lähdetä paljastamaan tulevalle vastustajalle. KaDynkin tekemisestä nimittäin huomasi, että joukkue oli käyttänyt aikaa AU:n pelityylin tutkimiseen videolta. Jo aloituskuviosta lähtien he olivat hyvin hajulla, mitä Alastaron kuviot sisältävät.

Purppuralohikäärmeet sai hyvän opetuksen Suomen terävimmältä huipulta. Poikkeuksellisesti Suonenjoella pelatusta ottelusta joukkue sai varmasti paljon oppia talteen jatkoa ajatellen. Tulos olisi ollut ilman muutamaa räikeää virhettä tiukempi, mutta voittoon AU:n taistelu ei olisi tällä kertaa riittänyt mitenkään päin. Esitys ei ollut floppi, mutta vielä näkee, että kone ei käy kaikilla pytyillä.

Toivoa sopii, että AU saa seuraavaan peliin koko kokoonpanonsa käyttöön. Etenkin Mikke Louhelan poissaolo on liian iso tasoitus Suomen huippujoukkueita vastaan pelatessa. Liigassa on edessä nyt vajaan kolmen viikon maajoukkuetauko. AU:n pelit jatkuvat 17. päivä lokakuuta Valkeakoskella Mad Maxin vieraana.