Hurrikaani jäi jumboksi

0

Karelian Hurmos – Hurrikaani 3-0 (26-24,25-22,25-21)

Hurrikaani – Vantaa Ducks 1-2 (14-25,25-19,22-25)

Akaa- Volley – Hurrikaani 2-1 (25-14,23-25,26-24)

Hurrikaani-Loimaa jäi Akaassa järjestetyssä Hunajaturnauksessa jumboksi, häviten viikonlopun kaikki kolme ottelua. Lauantaina Hurrikaani kohtasi Vantaa Ducksin ja Karelian Hurmoksen, ja sunnuntain jumbofinaalissa isäntäjoukkue Akaa-Volleyn. Hurrikaani kärsii edelleen loukkaantumisista, ja se vaikeutti huomattavasti Hunajaturnauksessa pelaamista. Kokoonpanosta olivat sivussa Mikko Suomalainen, Aleksi Muukkonen ja Lauri Vanhanen. Kolmikon pitäisi kuntoutua sarjan alkuun mennessä.

Vaikka turnaus oli tulosten valossa mollivoittoinen, antoi se tärkeää tietoa joukkueen tilasta verrattuna vastustajiin. Tällä hetkellä Hurrikaanin pelissä näkyy se, että joukkue on ollut rampa. Sen lisäksi Peter Vuorinen suorittaa Santeri Välimaan tapaan asepalvelusta, ja miehet ovat olleet pitkiäkin jaksoja poissa joukkuetreeneistä. Tämä ei voi olla vaikuttamatta joukkuepelaamiseen.

Sunnuntaina Hurrikaanin peliä johti Jani Niskakangas, sillä Jussi Heino kärsi lievästä sairauskohtauksesta, eikä kyennyt tulemaan pelipaikalle.

– Pakko myöntää, että poissaolot vaikeuttivat meidän pelaamista ja se näkyy meidän pelissä, Heinoa tuurannut Niskakangas myönsi.

Niskakangas ei halunnut sysätä tappioita loukkaantumisten syyksi, mutta harmitteli, ettei pelaajia pystynyt ennakkosuunnitelmien mukaan kierrättämään.

Viikonloppu osoitti, että Hurrikaanin riveissä pelaa yksi Mestaruusliigakauden mielenkiintoisimpia nuoria pelaajia. Vasta 18-vuotias yleispelaaja Luka Marttila näytti, että mies on valmis liigan vaatimuksiin. Marttilan pelaaminen, ilman yhtään liigapeliä, on hämmästyttävän kypsää. Marttilan lisäksi toinen liigatulokas, keskipelaaja Miro Leinonen esiintyi edukseen. Leinonen hyökkäsi ja torjui vahvasti, minkä lisäksi 205- senttisen pelaajan hyppysyöttö on vastustajalle vaikea.

Mennyt turnaus antoi vahvaa signaalia, että tulevalla Mestaruusliigakaudella pelataan aikaisempaan tasaisemmin. Niin Hurmos kuin Ducks, ovat tehneet kesällä paljon töitä. Sen lisäksi Akaa-Volleyta voi ennustaa liigan mustaksi hevoseksi, eikä pelkästään sen takia, että joukkueen päävalmentajana aloittaa ensimmäisen liigakautensa Olli Kunnari.

Valtteri Arra

 

Yllä: HurrikaaniTV:n haastattelussa on Hurrikaanin passari Santeri Välimaa. Välimaa niputtaa haastattelussa turnauksen annin.