Julia Seppä ottaa Loimaan ympäristöasiat haltuunsa

0
Julia Seppä on Loimaan kaupungin uusi ympäristötarkastaja. Hän aloitti työn elokuun alussa.

LOIMAA/ALASTARO – Ympäristölainsäädäntö ja ympäristöoikeus ovat laajoja asiakokonaisuuksia. Siksi mistä tahansa asiasta, mikä ympäristöön liittyy, voi olla minuun yhteydessä. Jos asian hoitaminen kuuluu jollekulle muulle virkamiehelle, ohjaan sitten oikealle henkilölle, Loimaan kaupungin uusi ympäristötarkastaja Julia Seppä sanoo.

Seppä aloitti tehtävässään elokuun alussa. Hänen vastuualueeseensa kuuluvat muun muassa vesien-, luonnon- ja ympäristönsuojeluun liittyvät asiat.

– Kaupunkilaiset ottavat minuun yhteyttä esimerkiksi hakiessaan poikkeamista talousjätevesien käsittelyvaatimuksista tai lämmitysjärjestelmien vaihtoon, puiden kaatamiseen tai vaikkapa roskaamiseen liittyvissä asioissa. Tarjoan neuvontaa ja ohjausta, Seppä luettelee.

– Nyt alkuvaiheessa minua on lähestytty muun muassa aloitteella, jolla halutaan kieltää moottorikelkkailu tietyllä alueella, maa-ainesten ottoalueella tapahtuvan murskaustoiminnan meluun liittyen ja haulikon hylsyjen kierrättämiseen liittyen.

Yrityksille ja yhdistyksille Seppä tulee tutuksi myös erilaisten lupa-asioiden ja tarkastusten yhteydessä.

– Juuri nyt tarkastusjonossa on eläinsuojia ja ampumarata.

UUDEN ympäristötarkastajan työpiste sijaitsee Alastaron entisessä kunnantalossa.

– Minut tavoittaa varmimmin kello 7.30–15. Voi soittaa tai lähettää sähköpostia. Jos en ole heti tavoitettavissa, soitan ja vastailen takaisin, Seppä lupaa.

Vanhassa kunnantalossa sijaitsevien toimistojen pääovi on vielä tällä hetkellä suljettu koronan vuoksi, mutta tapaaminen ympäristötarkastajan kanssa onnistuu, kun sen sopii etukäteen.

– Tehtäväkenttä on laaja ja moni asia vielä itsellenikin uusi. Olen kuitenkin motivoitunut tähän työhön, ja otan mielelläni selvää asioista, Julia Seppä toteaa.

FAKTA

Loimaan uusi ympäristötarkastaja

Julia Seppä, 25, on koulutukseltaan filosofian maisteri. Hän valmistui syksyllä 2020 Itä-Suomen yliopistosta pääaineenaan ympäristötieteet.

Seppä aloitti Loimaan ympäristötarkastajana elokuun alussa. Hänen työpisteensä sijaitsee Alastaron entisessä kunnantalossa.

Aiemmin hän on työskennellyt terveystarkastajana Tampereella ja Riihimäellä sekä Hämeenlinnan vesihuollossa työnjohtoharjoittelijana.

Julia Seppä on kotoisin Hämeenlinnasta. Hän asuu Loimaalla.

Vapaa-ajallaan nuori nainen harrastaa monipuolisesti ulkoilua ja urheilua.