Kansanopistossa on todettu koronatartuntoja

0
LL Arkisto

LOIMAA, ORIPÄÄ Loimaalla todettiin yhteensä kahdeksan uutta koronatartuntaa perjantai-iltana. Kyse on kahdesta erillisestä tapauksesta.
Seitsemän tartunnoista liittyy Loimaan Evankeliseen Kansanopistoon, ja kyseisten tartuntojen johdosta altistui viisi henkilöä.
Loimaan kaupungin terveydenhuollon johtava ylilääkäri, tartuntatautivastuulääkäri Sari Koistinen toivoo, että kaikki ottaisivat rokotteen, jotta seudulla saavutettaisiin 80 prosentin rokotekattavuus.
Epidemia on nyt rokottamattomien epidemia.
– Arvioimme, että on hyötyä mennä paikan päälle sinne, missä rokotettujen osuus väestöstä on meillä pienin.
Terveydenhuolto onkin sopimassa omaa rokotustilaisuutta esimerkiksi Oripäähän, jossa rokotekattavuus on 20–40-vuotiailla ihmisillä pienempi kuin muualla. Kansanopistollekin oli jo samanlainen tilaisuus sovittu ennen loppuviikolla ilmenneitä tartuntoja.
Kaupungin terveydenhuollon mukaan kansanopistoon liittyvissä perjantaina todetuissa tartunnoissa on kyse vanhasta tartuntaketjusta, jonka alkuperästä ei ole tietoa.

Lisäksi perjantaina Loimaalla todettiin yksi tartunta, joka on peräisin ulkomailta. Tartunta liittyy aikaisempaan tapaukseen, josta todettiin yksi tartunta aiemmin viime viikolla. Perjantaina todettu tartunta ei aiheuttanut altistumisia.
Maanantaiaamusta Loimaalla oli eristyksessä yhteensä 12 ja karanteenissa 15 henkilöä. Oripäässä ei ollut yhtään henkilöä eristyksessä eikä karanteenissa.
Loimaan kaupungin terveydenhuollon tilastojen mukaan Loimaalla on todettu 176 ja Oripäässä 38 koronatartuntaa koko pandemian aikana.
Loimaan kaupungin terveydenhuollolla ei ole tiedossa mahdollisia koronaviruksen altistumisen paikkoja loppuviikolta.

Koronarokotteen ensimmäisen annoksen on saanut loimaalaisista 69,9 ja toisen annoksen 57,2 prosenttia. Oripääläisistä ensimmäisen annoksen on saanut 64,9 ja toisen 51,4 prosenttia.
Koko maassa ensimmäisen annoksen on saanut 72,9 ja toisen annoksen 56,2 prosenttia. Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä rokotuskattavuus on ensimmäisen annoksen osalta 74,1 ja toisen 56,1 prosenttia.
Rokotuskattavuus perustuu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sunnuntaina julkaisemiin tilastoihin.