Karoliina Olli voitti tuplakultaa SM-ampumajuoksussa

0
Riihikoskella yhdeksättä luokkaa käyvä Karoliina Olli aikoo hakea ensi vuodeksi urheilulukioon ja myös ammattimainen kilpaileminen on tähtäimessä.

ORIPÄÄN Urheilijoita edustava pöytyäläinen Karoliina Olli , 15, voitti ampumajuoksun tuplamestaruuden Tuusulan SM-kisoissa N15-sarjassa. Olli nappasi kultaa sekä pikakilpailussa että yhteislähdössä. Lajissa yhdistyvät hänelle kolme rakasta asiaa: juoksu, hiihto sekä ammunta.

– Tuntuu todellakin hyvältä nuo kaksi suomenmestaruutta. Kilpailuissa oli samaan aikaan myös oma idolini eli Kaisa Mäkäräinen, Olli iloitsee.

Pöytyällä asuvalle Ollille Oripään Kangastuvan maastoissa sijaitseva ampumarata sijaitsee ihanteellisesti hänen kotoaan vain kymmenen minuutin päässä, joten Oripään Urheilijoista löytyi hänelle hyvä mahdollisuus harrastaa.

– On tosi hienoa, että ampumarata on näin lähellä meitä. Oripään Kangastuvan ampumahiihtostadionilla on hyvät harjoitusmahdollisuudet ja siellä myös pääsääntöisesti järjestetään lähes kaikki Varsinais-Suomen piirin alueen ampumahiihtokilpailut ja yhteisharjoitukset keskiviikkoisin.

Olli aloitti yleisurheilun 10-vuotiaana Yläneen Kirissä, josta siirtyi Loimaan Leiskuun vuonna 2018.

– Loimaan Leiskussa olen käynyt Pentti Mäkilän vetämissä maanantaisissa juoksutreeneissä, ja ne ovat todella tehokkaat.

Hiihdon perustaidot ja kestävyyden hän on hankkinut Pöytyän Urheilijoissa, jossa hän aloitti hiihtokoulun jo kolmevuotiaana.

Urheilu on ollut lähellä sydäntä aina, ja Olli on harrastanut sitä monipuolisesti.

– Olen pelannut koripalloa esikouluikäisestä asti Loimaan Korikonkareissa koronakevääseen asti, jolloin laji jäi tauolle. Samalla aloin panostamaan entistä enemmän ampumajuoksuun ja -hiihtoon, sillä sitä pystyi harrastamaan koronasta huolimatta. Minulla on myös vihreä vyö taekwondosta.

Parhaillaan Ollia valmentaa huittislainen Teuvo Munkki. Olli harjoittelee juosten, rullahiihtämällä ja talvisin hiihtämällä.

Olli löysi ampumajuoksun jo lapsena tutustuessaan lajia esitelleessä tapahtumassa ammuntaan. Hän osui parhaiten koko perheestä maalitauluun, ja laji alkoi kiinnostaa häntä.

– Hän päätti itse aloittaa lajin kahdeksanvuotiaana innostuttuaan ampumisesta. Me vanhemmat taivuimme sitten kahden vuoden päästä, ja hän pääsi aloittamaan seuran aseella kymmenvuotiaana, isä Juha Olli kertoo.