Kaupunki ei ole lopettanut tiistain toripäivää

0
Arkistokuva: LL.

LOIMAAN kaupunki ei ole päättänyt tiistain toripäivien lakkauttamisesta. Näin vastaa kaupungin vs. kehittämisjohtaja Paavo Laaksonen .

Aihe on herättänyt keskustelua, sillä viime aikoina Kauppatorilla ei ole ollut välttämättä lainkaan kauppiaita tiistaisin. Aihe on nostettu esille myös lehden yleisönosastolla (LL 9.9.). Loimaan Lehti on puolestaan uutisoinut, että Loimaan torilla on takanaan entistä hiljaisempi kesä (31.8.).

Kehittämisjohtaja Laaksonen kiistää puheet, joiden mukaan kaupunki olisi päättänyt tiistain toripäivien lakkauttamisesta. Laaksonen sanoo, ettei kaupungin intressinä ole vähentää torikauppaa. Hänen mukaansa kaupungin puolesta kauppiailla on edelleen mahdollisuus saapua Kauppatorille myös tiistaisin.

Viimeaikaisten muutosten tiistain toritarjonnassa Laaksonen arvelee juontavan yksityiselle puolelle. Hänen saamiensa tietojen mukaan ilmeisesti jokin yksittäinen kauppias ei ole päässyt saapumaan paikalle, minkä myötä muitakaan torikauppiaita ei ole välttämättä saapunut paikalle tiistaisin.

Laaksonen varoisi tekemästä pidemmälle meneviä johtopäätöksiä viime viikkojen perusteella, eikä hän usko, että kyseessä olisi pysyvämpi linjaus kauppiailta.

Loimaalla toripäiviä ovat tiistai ja perjantai. Torivalvontaa hoitaa kaupungin kulttuuripuoli. Toriin liittyvistä hallinnollisista asioista, kuten toripäivistä, päättää sivistyslautakunta.

Pian vaihtuvan talvikauden hinnoittelun Laaksonen arvelee näkyvän osaltaan tulevassa toritarjonnassa, sillä välttämättä kaikki kauppiaat eivät halua maksaa talvikauden myyntipaikasta torilla.