Käyttäkää kokeilu hyväksi

0
Loimaalaisen koulun pajapäivässä otettiin vuona 2015 tuntumaa shakin pelaamiseen. Hirvikosken yhtenäiskoulussa on mahdollista tutustua pelaamiseen omassa klubissa. LL Arkisto

Innostunut ihminen on mukava näky. Toivottavasti näitä mukavia näkyjä on jatkossa Loimaalla entistä enemmän.

Sitä ainakin tavoitellaan Loimaalla opetus- ja kulttuuriministeriön Suomen malli -hankkeella, jonka pilotissa on mukana peräti 117 kuntaa ja 1 100 koulua ( LL 14.9.). Hankkeessa on tavoitteena lisätä lasten ja nuorten hyvinvointia mahdollistamalla lapsille ja nuorille mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä.

Loimaalla tarjolla on niin työväenopiston kuin 4H-järjestön vetämiä kursseja sekä esimerkiksi shakkikerhoa ja parlamenttiklubia – maukkaalta kuulostaa myös keittiöklubi, jossa kokataan ja maistellaan ruokia ympäri maailmaa.

Kerhoilla tähdätään siihen, että lapset saisivat kokemuksia erilaisista harrasteista, oppisivat monipuolisesti uutta, mutta että he ennen kaikkea innostuisivat ja virkistyisivät.

Toivottavasti kokeilusta saadaan tietoa, jonka pohjalta voisi kehitellä muutakin kuin pilottihanketta.

Olennaista on, että lapset saavat kokeilla ja siten löytää kiinnostuksensa sekä se, että malli myös helpottaisi perheiden arkea ja toisi lisää yhteistä aikaa, kun lapset jäävät harrastamaan koulun jälkeen ja harrastuksiin kuskaaminen illalta vähenee.

Toivottavasti perheet ja lapset käyttävät nyt kokeilun hyväkseen.

Muistetaan myös, että osalle perheistä vain maksuton harrastaminen on mahdollista.