KOPIT ”Miksi päiväkotia kiirehdittiin?”

0
Päiväkoti tulee Hirvikosken kirjaston viereiselle pihamaalle. Kuva: Lari Kiviranta.

Hirvikoskelle suunniteltu uusi päiväkoti vaikuttaa todella kalliilta ratkaisulta. Miksi edellinen sivistystoimikunta kiirehti asiaa? Onko suunnitelmissa otettu huomioon Loimaalla varhaiskasvatusta tarvitsevien lapsimääräennuste? Hirvikoskella on soveltuvia vapaita tiloja nytkin tarjolla. Eikö myös Niinijoen koulun päiväkodissa olisi tulevaisuudessa kapasiteettia?

Minä vaan kysyn

Vilvaisissa erään tien varrella piennarmurskainta käytetty piennarjyrsimenä.

Jos ei sopeudu kerrostaloasumisen ääniin niin silloin pitää miettiä jotain muuta ratkaisua. Rivitaloa tai omakotitaloa.

Hieno juttu Oripään kunnan koronabonus. Käyttökohteiden rajaaminen ihmetyttää, kunnassa paljon muitakin yrityksiä joiden palveluita olisi voinut käyttää.

Kuntalainen, ei yrittäjä

Niinijoki oy kerättiin tonni/osakas voisko joku kertoa varojen nykysijannin.

Suomeen olisi tulossa akkualalle useita yrityksiä ja tuhansia uusia työpaikkoja. Asiaa auttaisi, jos yliopistoissa päälinjoista päättämään pääsisivät myös maisterit ja opiskelijat. Annetaan kaikkien kukkien kukkia. Valitettavasti yliopistot eivät ole kiinnostuneita työllisyydestä.

Antti Nokso-Koivisto FM

Ilmastoasiatkin ovat tietysti tärkeitä, jokainenhan sen varmaan tunnustaa. Mutta se, että Suomi nyt yrittää jonkinlaista maailmanennätystä hallituksen kunnianhimossa, ei ole järkevää. Miksi ei? Ensinnäkin ilmastotoimet maksavat ja veronmaksajat sen laskun maksavat. Jo nyt on bensan hinta noussut paljon. Jatkossa hinta tulee nousemaan vielä enemmän sekoitevelvollisuuden takia. Kehen nämä korotukset vaikuttavat eniten? Maaseutuun ja työssäkäyviin. Luonnollisesti myös kuljetusten hinnat nousevat. Ja nostavat ruuan ja kaiken muunkin hintoja. Se vaikuttaa myös kaupunkilaisiin. Eli normaali Euroopan päästöjen vähentäminen kyllä riittää Suomelle. Toivoisin maailmanennätystahtia talouden hyvään hoitoon ja työttömyyden vähentämiseen! Mutta juuri näissä asioissa olemme perässä koko Eurooppaa.

Matti Ojala