KOPIT Torin paikka?

0

LL 16.9.-21. Hieno juttu, että päätös saatiin aikaan ja Hirvikoskelle päiväkoti! Tervetuloa lapsiperheet asumaan Hirvikoskelle, tämä on kaunis ja mukava paikka asua ja elää!

Päivi

Kopeissa 14.9. kielipoliisi kehotti Novidan opiskelijoita kertaamaan kielioppia, koska luontopolun kysymyksissä oli kirjoitusvirheitä. Joskus negatiivisuuden sijaan voisi keskittyä hyvään. Eikö ollutkin hienoa, että opiskelijat olivat meidän kaikkien iloksi tehneet kivan luontopolun monipuolisine kysymyksineen? Saitko itse siitä myös iloa vai kielioppivirheiden vuoksi vain pahaa mieltä? Mitä sinä olet tehnyt kaupunkilaisten iloksi?

Minusta olisi hyvä jos nykyisestä torista tehtäisiin parkkipaikka, jota keskustan yritykset varmaan tosissaan asiakkailleen kaipaavat. Torin voisi kernaasti siirtää lähelle marketteja ja näköyhteydelle ysitielle, houkuttamaan ohiajajia. Tällä torin paikalla olisi huikeita kehittämismahdollisuuksia. ”Torilla tavataan” luonnollinen pitopaikka on liikuntakeskusten läheisyys. Maailma muuttuu Loimaallakin, 70-luvun kaltaisen asioinnin loppuminen keskustan pankeissa, vakuutusyhtiössä ja Postissa on osaltaan hiljentänyt torielämänkin. Eikä paluuta entiseen vaan enää ole.

Aika entinen ei enää pala

Mitä jos tori siirrettäisiinkin. Lastentalon tontti Prisman vieressä olisi sille ihan hyvä paikka. Siellä on kaupallista kuhinaa muutenkin. Torimyyjille on valmiiksi asiakkaat kadun toisella puolella. Vanhan torin paikalta voisi myydä jollekin muutaman kerrostalotontin.

Kaupunginvaltuutettu/hallituksen jäsen peräänkuuluttaa yhdistysten talkoohenkeä torin elävöittämiseksi. Maalaistorin romantisointi ei elätä, tarvitaan myös ostajia! Valveutunut kotimaisten lähituotteiden kuluttaja löytää tuottajat Reko-ringistä ja tilaa haluamansa tuotteet sovittuun paikkaan sovittuun aikaan. (Vinkki toimitukseen, olisko juttu Rekosta mitään, vai tulkitaanko sekin kauppatorin vastustamiseksi).

Maailma muuttuu

Rekon toiminnasta oli juuri juttu Loimaan Lehdessä 12. elokuuta tänä vuonna.

Toimitus

Nimimerk. Ei maskia ”no kuule jätä pois”! Ihan muuten vaan hoitajatkin vuosikymmenet ovat maskia pitäneet joten ehkä kuitenkin jotain hyötyä!

Kivaa päivää sullekin

Olet oikeassa Taisto. Suomen kieli kunniaan.

Rauhoituhan pikkuisen, Matti Ojala. Ei hallituksessa kukaan ole viljelijää syyllistänyt, kaikki päästöjen lähteet on kerrottu, myös liikenne ja teollisuus. Saati että olisi harjoitettu vihapuhetta. Kyllä se kiihko löytyy ihan muualta.

Pysytään tosiasioissa

Mikä näillä homeenvärisillä on logiikkana? Suomen pitäs olla savuton 2030, ja ehdotetaan kannabiksen laillistamista? Nyt ei ihan ymmärrä. Näiltähän tippuu irtonaisia ideoita, ajattelematta yhtään asioiden kokonaisuutta.

Go! home.

Mistähän ne Loimaan evankelisen kansanopiston oppilaat mahtavat olla kotoisin, kun koronan tartuttamisesta ei ole mitään huolta? Suurin osa Tyksin koronapotilaista on ulkomaalaistaustaisia. Tämän kertoi Yle 15.9. Faktat ovat kiistattomat, valitettavasti taas yksi kielteinen puoli vastuuttomassa maahanmuuttopolitiikassa. Mutta näistähän ei saa demokratiassa koskaan kirjoittaa. Vain yksi mielipide on sallittua, kaikki muu on rasismia, mutta faktat ovat faktoja. Myös Ruotsissa suurin osa koronaan kuolleista on ulkomaalaistaustaisia.

Matti Ojala