KOPIT Maskeja vai ei?

0
Laaja etätyösuositus poistuu, mutta terveysturvallisuudesta tulee edelleen huolehtia.

Oli siinä Heikillä raapimista (LL 14.9.) Kynsiä: kynsin, kynsit, kynsi, kynsimme, kynsitte, kynsivät. Kyntää: kynnin, kynnit, kynti, kynnimme, kynnitte, kyntivät.
Aune

Kyllä minä niin paljon mieleni pahoitin… Miksi kopistani oli jätetty nimeni pois? Siinä heti tekstin alla oli: Leenukka. Ihmettelen vaan. Terveisin,
Leenukka

Koska näin kävi, uusintana Leenukan tärkeä koppi: Kävin pyhänä tutustumassa Ulla Törmän ”Sormenpäillä”-näyttelyyn Kuukantalolla. Minun sanavarastoni ei riitä kuvaamaan näyttelyä: huikea, mahtava, upea, taidokas, koskettava yms. Juurikin koskettava, koska osaan teoksista oli lupa koskea käsin ja tunnustella pintaa ja muotoja. Tällaista näyttelyä ei ole ennen ollut saviseurulla. Jo siitäkin syystä kannattaa mennä tutustumaan ja kokemaan. Näyttely on avoinna ensi pyhään asti. Sydämelliset kiitokset sinulle Ulla, kun toit näyttelysi juuri tänne saviseurulle!
Leenukka

Kiitos Pasi Salon jutusta 14.9. lehdessä. Piristävä alku päivälle.
Riitta

Nyt en enää tiedä itkeäkö vaiko nauraa. Eikö noiden vihreitä saada millään pois hallituksesta ja sekoittamasta Suomen asioita! Huumeiden laillistaminen on aina ollut vihreiden agendana, tavoitteena. Myös soiden täydellinen suojeleminen on Koijärveltä lähtien ollut vihreiden pääasioita. Nyt vaan ensin tekosyynä käytettiin ilmastoa, mutta nyt Emma Kari jo puhuikin, ettei turvetta saisi käyttää edes kasvihuoneissa saati kuivikkeena! Olin työssä vankilassa 35 v. Entisenä hoitajana jouduin satoja kertoja tekemisiin tosi vaikeasti huumeriippuvaisten vankien kanssa. Yhteistä lähes kaikille narkootikoille oli se, että huumekierteeseen oli ajauduttu kokeilemalla ensin kannabista. Ja säännöllisesti nämä Ihmiset katuivat ensimmäistä kokeiluaan. Myös kaikkien rajojen avaaminen kuuluu vihreiden ideologiaan, siis ilman valtio ilman valtion rajoja. Nyt ihmisoikeussopimuksia käytetäänkin tekosyynä elintasoshoppailuun. Koska ihmiset huomaavat tämän hulluuden?
Matti Ojala

Loimaan kaupungin ja taloyhtiöiden tulisi havahtua että kurtturuusukasvustot pitää hävittää ensi vuoden kesäkuuhun mennessä. Loimaan kaupungilla oli 1970-90-luvuilla tapana istuttaa kurtturuusuja koristeeksi puistoihin ja pyöräteiden reunustoille silloisen asemakaavan mukaisesti. Asia ei ole aivan yksinkertainen. Taloyhtiöt ovat myös istuttaneet kurtturuusuja tonteilleen viherkasveina.
Huolestunut

Joko vois ton naurettavan maskienkäytön lopettaa. Ei siitä ole mitään hyötyä edes.
Ei maskia

Panssarilaiva Ilmarisen uppoamisesta (LL 11.9.) todellakin selvisi loimaalainen Aaro Mäkitalo, joka eleli Onkijoella ikämieheksi. Hänen tarinansa on kerrottu Saviseudun joulun artikkelissa 2017 (Elsa Hietala), ja siinä häntä muistelee sukulainen Matti Merta.
Yrjo Jaatinen

Tunnistan kohtuu hyvin sivistyssanaston joita en itse käytä enkä ymmärrä miksi niitä yleensäkin pitää käyttää tavallisessa kielenkäytössä. Miksi käyttää rekrytointi sanaa kun kysymyksessä on työhönotto? Miksi käyttää sanaa kompensaatio kun voisi Suomeksi sanoa korvaus tai hyvitys? Ja miksihän tavalliseen kielenkäyttöön on otettu sana retoriikka, joka yksikertaisesti tarkoittaa puhetta? Priorisointi sanan voi Suomeksi ilmasta sanalla tärkeysjärjestys, että ihmettelen nyt tätä.
Taisto Levo