Koris- ja lentopallo-otteluissa saatetaan jatkossa anniskella alkoholia

0

LOIMAAN kaupunginhallitus pohtii tulevana maanantaina periaatteellista kantaansa siihen, hyväksyykö se anniskeluoikeuksien myöntämisen kaupungin liikuntatiloihin.

Hallitukselle annetusta valmistelusta ilmenee, että Bisons ja Hurrikaani anovat yhdessä lupaa alkoholin anniskeluun Loimaan Liikuntahalliin liigaotteluidensa ja tapahtumiensa yhteyteen. Lisäksi Loimaan Palloseura ja Loimaan Palloilijat anovat yhdessä lupaa alkoholin anniskeluun kaupungin urheilukeskuksen alueelle käsittäen pesäpallostadionin, jalkapallostadionin ja niitä yhdistävän huoltorakennuksen tilat.

Seurojen tarkoituksena on kehittää tapahtumiaan, luoda viihtyvyyttä ja päivittää palvelutarjontaansa. Hallitukselle annetun valmistelun mukaan tarkoituksena ei ole muuttaa tapahtumia pelkiksi aikuistapahtumiksi, vaan luoda lisämauste ottelutapahtumiin ja vastata asiakkaiden tarpeisiin.

Anniskelualueiden siivous olisi tapahtumajärjestäjän vastuulla, eikä alkoholijuomia säilytettäisi kaupungin tiloissa, vaan ne vietäisiin aina heti pois tapahtuman jälkeen.

 

ALUSTAVAN esityksen mukaan kaupunginhallitus hyväksyisi periaatepäätöksen anniskeluoikeuksien myöntämiseen kaupungin liikuntatiloissa.

Hirvihovin liikuntakeskuksen, Loimaan liikuntahallin sekä urheilukeskuksen alueille voitaisiin ottelukaudelle tai yksittäiseen tilaisuuteen myöntää lupa alkoholin anniskeluun. Kaupungin liikuntasihteeri oikeuttaisi myöntämään anniskeluoikeuksien lausunnot tila- ja tapahtumakohtaisesti rajoitetuille anniskelualueille kyseisille liikuntatiloille ja -alueille.

Anniskeluoikeuden myöntää aluehallintovirasto tapahtumajärjestäjälle tapahtumassaan alkoholin myynnistä vastaavalle taholle. Yleensä se on paikallinen yritys, jolla on anniskelulupa jo omassa toimipisteessään.

 

LOIMAAN kaupungilla ei ole periaatepäätöstä alkoholin anniskeluoikeuksista kaupungin hallinnoimille liikuntatiloille.

Liikuntasihteeri on kaupungin puolesta aiemmin antanut tapahtumajärjestäjälle puoltavan lausunnon anniskeluoikeuksien hakemiseen rajatulle ajalle ja rajatuille alueille yksittäisiin tapahtumiin myöntämiinsä liikuntatiloissa järjestettäviin tapahtumiin.

Hakemuksia on aiemmin tullut ja puollettu Hirvihovin liikuntakeskuksen sisä- ja ulkotiloihin sekä kaupungin urheilukeskuksen pesäpallostadionin ja yleisurheilukentän eli nykyisen jalkapallon tekonurmikentän alueille.