Loimaan koululaisille kysely maksuttomasta aamupalasta

0
Peruskoulujen oppilaille suunnattu aamupalakysely toteutetaan ensi vuoden aikana. Kuva: LL arkisto / Anu Salo.

LOIMAAN kaupunki kartoittaa kyselyllä, kuinka moni koululainen olisi halukas ottamaan koulun tarjoaman maksuttoman aamupalan, jos kaupunki päättää sellaisen järjestää tulevaisuudessa. Kysely tullaan toteuttamaan ensi vuoden aikana Loimaan peruskoulujen oppilaille.

Aihe oli elinympäristölautakunnan käsiteltävänä, sillä viime valtuustokaudella kuusi luottamushenkilöä vasemmistoliiton valtuustoryhmästä esitti valtuustoaloitteessaan, että kaupunki selvittää mahdollisuutta tarjota maksuton aamupala kouluissa perusopetuksen oppilaille (LL 27.5.).

Kaupungin ruokapalvelupäällikkö Pirjo Kivinen arvioi, että kyselyssä tullaan kysymään myös siitä, minkälaisesta aamupalasta koululaiset olisivat kiinnostuneita ja onko aamupalalle tarvetta jokaisena koulupäivänä.

Kaupungilla on jo alustavasti selvitetty muun muassa vaihtoehtoja aamupalatarjoilusta ja raaka-aineiden kustannuspuolta.

Ensimmäisenä vaihtoehtona olisi puuroateria, joka sisältäisi suositusten mukaan rasvattoman maidon, näkkileivän, levitteen ja tuorepalan eli jonkin C-vitamiinin lähteen. Toisena vaihtoehtona olisi tarjolla vain puuro ja maito. Kolmantena vaihtoehtona aamupalaksi olisi jokin hedelmä, kuten banaani, omena tai päärynä.

Kivinen kertoo, että pohdittavana on myös aamupalatarjoilun edellyttämät henkilöstöjärjestelyt sekä se, miten tarjoilu vaikuttaa koulukuljetuksiin, sillä aamupala tarjoiltaisiin noin puoli tuntia ennen koulujen alkua.

Kaupunki ei ole toistaiseksi päättänyt maksuttoman aamupalan järjestämisestä, ja aiheen valmistelua jatketaan aikanaan saadun koululaispalautteen pohjalta.