Loimaalla ja Oripäässä yksi uusi tartunta

0
Loimaalle kirjattiin tiistaina neljä uutta tartuntaa. Kolme niistä liittyy lauantaina turkulaisesta tapahtumasta saatuun tartuntaan.

LOIMAA, ORIPÄÄ Loimaalle on kirjattu keskiviikkona yksi uusi koronatartunta. Loimaan kaupungin terveydenhuollon tartuntatautivastaava Mari-Kaisa Heikkinen sanoo tartunnan tulleen todennäköisesti lähipiiristä ja tartuttajan olevan mitä luultavimmin tiedossa. Asiaa selvitellään vielä. Jatkotartuntoja tai altistumisia tartunnasta ei ole kuitenkaan seurannut.
Myös Oripäässä kirjattiin keskiviikkona yksi uusi tartunta. Tartunnan saanut on kirjoilla Oripäässä mutta asuu toisella paikkakunnalla. Tartunta on tullut asuinkunnasta, eikä jatkotartuntoja ole tullut.
Mahdollisia altistumisen paikkoja ei ole viime päivinä tullut Loimaan kaupungin terveydenhuollon tietoon.

PERJANTAIAAMUNA Loimaalla oli eristyksessä kolme ja karanteenissa kaksi henkeä. Oripäässä eristyksessä oli kaksi ja karanteenissa neljä.
Loimaan kaupungin terveydenhuollon tilastojen mukaan sairastuneita on koko pandemian aikana ollut Loimaalla 161 ja Oripäässä 38.

MARI-KAISA Heikkinen kiittelee tällä viikolla Puistokadun koulussa ja Hirvikosken yhtenäiskoulussa annettujen 12–15-vuotiaiden rokotusten sujuneen todella hienosti. Hän kehottaa rokotuspäivänä poissa olleita nuoria varaamaan uuden ajan rokotuspuhelimesta. Hänen mukaansa esimerkiksi ensi viikon keskiviikkona 8.9. kello 15–18 rokotetaan pääterveysasemalla. Torstaina puolestaan annetaan rokotuksia aamupäivällä, ja silloin keskitytään ensisijaisesti kakkosannoksiin.