Loimaalla kaksi uutta tartuntaa, Ypäjällä altistumismahdollisuus

0

LOIMAA, ORIPÄÄ, YPÄJÄ Loimaalla on todettu keskiviikkona kaksi uutta koronatartuntaa. Toinen tartunnoista on vanhaa ketjua, jonka alkuperää ei ole toistaiseksi saatu selville. Tartunnan saanut on altistanut seitsemän, joista osa on oireisia. Tartunnan saanut ja altistuneet ovat samaa ystäväpiiriä.

Toinen uusi tartunta on ulkomailta, mihin liittyy yksi altistuminen. Ketju on kuitenkin saatu katkaistua.

Tällä hetkellä Loimaalla on eristyksissä seitsemän henkeä ja karanteenissa 15. Loimaan kaupungin terveydenhuollon tartuntatautivastuuhoitaja Mari-Kaisa Heikkinen sanoo lukujen olleen viimeksi suurempia maaliskuussa, jolloin eristyksissä oli maksimissaan 14 ja karanteenissa 63.

Tässä mentiin tosi pienillä luvuilla puoli vuotta, mutta nyt on taas tullut enemmän tartuntoja ja altistumisia.

Loimaan kaupungin terveydenhuollon tilastojen mukaan koko pandemian aikana Loimaalla on ollut 168 tartuntaa. Oripäässä tilanne on puolestaan rauhoittunut, eikä uusia tartuntoja ole tullut. Siellä kokonaismäärä on 38.

FORSSAN SEUDUN hyvinvointikuntayhtymä FSHKY tiedottaa, että Ypäjällä on ollut mahdollista altistua koronavirustartunnalle lauantaina 4.9. kello 20–22 ruokaravintola-pub Karrinpuomissa. FSHKY kehottaa kaikkia tuona aikana ravintolassa asioineita välttämään mahdollisuuksien mukaan sosiaalisia kontakteja ja tarkkailemaan koronataudin oireita erityisen tarkasti kymmenen päivän ajan. Testiin on syytä hakeutua heti, mikäli oireita ilmenee.

Loimaan kaupungin terveydenhuollon tietoon ei sen sijaan ole tullut mahdollisia altistumisen paikkoja.