Loimaalla on todettu neljä uutta tartuntaa

0
Loimaalle kirjattiin tiistaina neljä uutta tartuntaa. Kolme niistä liittyy lauantaina turkulaisesta tapahtumasta saatuun tartuntaan.

LOIMAA, ORIPÄÄ Loimaalla on todettu tiistaina neljä uutta koronatartuntaa. Kolme liittyy lauantaiseen tartuntaan, joka on saatu turkulaisesta tapahtumasta. Kaksi sairastunutta on lähipiiriä, ja he olivat jo valmiiksi karanteenissa. Kolmatta ei puolestaan asetettu aiemmin karanteeniin. Loimaan kaupungin terveydenhuollon tartuntatautivastuuhoitaja Mari-Kaisa Heikkinen sanoo, ettei se sopinut silloin aikaikkunaan, ja lisäksi henkilö ei muistanut, oliko hänellä ollut tapahtumassa maski vai ei. Hän alkoi kuitenkin oireilla myöhemmin ja hakeutui testiin. Tartunnan saanut ei ehtinyt altistaa Loimaalla ketään.

Neljäs koronatartunta on uutta ketjua ja se on tullut työpaikalta, joka sijaitsee toisella paikkakunnalla. Tartunnan saaneen perheenjäsen on asetettu karanteeniin, mutta työpaikalla ei ehtinyt tulla altistumisia.

Loimaan kaupungin terveydenhuollon tiedossa ei ole mahdollisia altistumisen paikkoja Loimaalla. Sairastuneita on terveydenhuollon tilastojen mukaan koko pandemian aikana ollut Loimaalla 166 ja Oripäässä 38.

ROKOTUSKATTAVUUS laahaa THL:n rokoterekisterin mukaan jäljessä erityisesti Oripäässä. Myös Loimaalla on kattavuuden suhteen parantamisen varaa. Kun koko maassa oli ensimmäisen rokotteen saanut maanantaihin mennessä 72,4 ja toisen 53,2 prosenttia väestöstä, olivat luvut Oripäässä ensimmäisen rokotteen osalta 63,8 ja toisen 45,3. Loimaalla oli puolestaan saanut ensimmäisen annoksen 68,4 prosenttia ja toisen 50,9.

Mari-Kaisa Heikkinen ei osaa sanoa, mistä Oripään heikko rokotuskattavuustilanne johtuu.

Olemme siitä huolissamme, ja siksi järjestämmekin tiistaina 14.9. Oripään terveysasemalla pop up -rokotusiltapäivän kello 15.30–18 ykkösannosten saajille.

Samasta syystä myös Loimaan pääterveysasemalla annetaan ensimmäisiä annoksia perjantaina 17.9. kello 14–18. Ajanvaraus toivotaan tehtävän ensisijaisesti nettisivujen kautta, koska puhelimeen tulleita varauksia ei pystytä resurssipulan vuoksi purkamaan päivittäin.

Ypäjällä, Humppilassa ja Punkalaitumella rokotuskattavuudet ovat sen sijaan hyvällä tolalla, sillä kaikissa ollaan valtakunnan tasolla ja Punkalaitumella jopa hieman yli.