Loimaalle yksi uusi tartunta ja useita altistuneita

0
Omikron-muunnos leviää herkästi ja nyt myös Loimaalla. Muistetaan turvavälit.

LOIMAA, ORIPÄÄ Loimaalle kirjattiin lauantaina yksi uusi koronatartunta. Tartunnan saanut ei ole altistanut muita kuin omia perheenjäseniään. Loimaan kaupungin terveydenhuolto ei ole saanut selville, mistä tartunta on peräisin.
Kahdessa loimaalaisessa työpaikassa on todettu koronatartunta. Molemmat tartunnan saaneista ovat ulkopaikkakuntalaisia, jotka käyvät Loimaalla töissä. Toisessa työpaikassa koronapositiivinen on ehtinyt altistaa yhden ja toisessa neljä henkilöä. Kaikki tartuntaketjut on saatu katkaistua. Altistuneet eivät ole myöskään oireilleet.
Lisäksi Loimaan kaupungin terveydenhuolto on asettanut karanteeniin loimaalaisen henkilön, joka on altistunut koronavirukselle opiskelupaikkakunnallaan Turussa.

ORIPÄÄSSÄ ei ole todettu uusia tartuntoja, ja karanteenit ovat purkautuneet viikonlopun aikana. Eristyksissä on tällä hetkellä enää yksi henkilö. Loimaalla on erityksissä tällä hetkellä kolme ja karanteenissa kymmenen. Loimaan kaupungin terveydenhuollon tilastojen mukaan sairastuneita on koko pandemian aikana ollut Loimaalla 162 ja Oripäässä 38.
Mahdollisia altistumisen paikkoja ei ole tullut Loimaan kaupungin terveydenhuollon tietoon.