Loimaan koronatilanne pahenee, viisi uutta tartuntaa

0
Kasvomaskien aika ei ole ohi vielä pitkään aikaan.

LOIMAALLA todettiin tiistaina viisi uutta koronatartuntaa ja iso määrä altistumisia.

Yksi uusista tartunnoista liittyy lauantaina pienessä loimaalaisessa yrityksessä ilmi tulleeseen (LL 28.9.) tartuntaan, jonka johdosta asetettiin karanteeniin yhdeksän loimaalaista. Ketjun uudesta sairastumisesta aiheutui 12 altistumista Loimaalla ja lähikunnissa. Karanteeniin asetettiin kuusi kaupunkilaista.

Yhden uuden sairastumisen alkuperä on tuntematon, mutta se liittynee työpaikkaan. Sairastumisesta seurasi kahdeksan altistumista. Tähän tartuntaketjuun liittyy myös mahdollisen altistumisen paikka. Peman ruokalassa on voinut altistua koronalle viime viikon torstaina ja perjantaina.

– Tartuntariski on pienehkö, mutta kyseisessä ruokalassa kyseisinä päivinä olleiden kannattaa tarkkailla oireita ja hakeutua testiin, jos oireita ilmenee, Loimaan kaupungin tartuntatautivastuuhoitaja Mari-Kaisa Heikkinen sanoo.

KOLME MUUTA sairastumista liittyy ulkomaille tehtyihin matkoihin.

Toinen matkailuun liittyvistä uusista ketjuista on siinä mielessä harmillinen, että tartunnan saanut henkilö oli Suomeen saapuessaan käynyt maahantulotestissä. Hän oli ehtinyt kuitenkin vierailla työpaikallaan ennen testin valmistumista. Sairastumiseen liittyy kaksi altistumista.

– Koronatestin tulos pitäisi aina malttaa odottaa, ennen kuin menee muiden ihmisten pariin, Heikkinen muistuttaa.

Toiseen ulkomailta peräisin olevaan uuteen tartuntaketjuun liittyy kaksi sairastumista. Kolme henkilöä sairastuneiden lähipiiristä on asetettu karanteeniin.

KESKIVIIKKONA aamulla Loimaalla oli karanteenissa 30 ja eristyksessä yhdeksän henkilöä.

– Loimaan koronatilanne näyttää nyt pahemmalta kuin pitkään aikaan. Maskien ja käsidesin käyttöä pitää ehdottomasti tässä tilanteessa jatkaa, ja muutenkin kannattaa olla taas oikein varovainen, tartuntatautivastuuhoitaja toteaa.

– Tartuntaketjuja on tällä hetkellä niin monta, että on tärkeää saada ne nopeasti poikki, jotta tilanne ei pääse pahemmaksi.

Kaupungin terveydenhuollon tilastojen mukaan Loimaalla on todettu 189 koronatartuntaa koko pandemian aikana.